Κλίντον: “Πλησιάζει το τέλος του καθεστώτος του Άσαντ”

Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον και ο τούρκος ομόλογός της Αχμέτ Νταβούτογλου τόνισαν ότι η Συρία δεν πρέπει να γίνει καταφύγιο “των τρομοκρατών του ΡΚΚ ή της αλ Κάιντα”.

Σύμφωνα με τους ίδιους, “οι σχέσεις ανάμεσα στην Χεζμπολάχ, το Ιράν και τη Συρία παρατείνουν τη ζωή του καθεστώτος της Δαμασκού.

Μετά τις συνομιλίες της με τον Νταβούτογλου, η αμερικανίδα υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα επιταχυνθεί το τέλος της αιματοχυσίας και του καθεστώτος Ασαντ.

“Η Συρία δεν πρέπει να γίνει καταφύγιο των κούρδων ανταρτών του ΡΚΚ”, υπογράμμισε η Κλίντον και πρόσθεσε πως συμμερίζεται την ανησυχία της Τουρκίας για το θέμα αυτό.

Επίσης είπε ότι οι ΗΠΑ ανησυχούν για την πιθανότητα “να εκμεταλλευτούν οι τρομοκράτες του ΡΚΚ, της αλ Κάιντα και άλλοι το νόμικο αγώνα του συριακού λαού για δικούς τους σκοπούς”.

Ο Νταβούτογλου για το θέμα αυτό τόνισε πως “δεν πρέπει να υπάρξει κενό εξουσίας στη Συρία ώστε να μην το εκμεταλλευτούν οι κούρδοι αντάρτες” και συμπλήρωσε πως η μεταβίβαση εξουσίας πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατόν.

Η Χίλαρι Κλίντον υπερασπίστηκε την επιβολή κυρώσεων στην λιβανική οργάνωση Χεζμπολάχ, χθες Παρασκευή. “Συνεχίζουμε να αυξάνουμε τις πιέσεις στο εξωτερικό. Ανακοινώσαμε χθες κυρώσεις που στόχο έχουν να αποκαλύψουν και να καταστρέψουν τις σχέσεις ανάμεσα στο Ιράν, την Χεζμπολάχ και τη Συρία”, είπε.

Η αμερικανίδα ΥΠΕΞ δήλωσε τέλος πως η Ουάσινγκτον θα δώσει πέντε εκατομμύρια δολάρια στα Ηνωμένα Έθνη για να βοηθήσουν τους σύρους πρόσφυγες.

ΠΗΓΗ: NewsIt.gr