Περίεργη επιλογή της Κομισιόν οδηγεί σε παραίτηση

Την Άννα Μπουμπενίκοβα τοποθέτησε πέρυσι η Κομισιόν στην Ελλάδα ως τοποτηρητή στις αποκρατικοποιήσεις, στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ). Απεκαλύφθη ότι πρωταγωνιστούσε σε σκάνδαλο… με τον κωδικό “Γορίλλας” στη Σλοβενία και μόλις έγινε γνωστό το σκάνδαλο την παραίτησαν.

Η βαριά σκιά του “Γορίλλα”, του οικονομικού σκανδάλου που συνταράσσει τη Σλοβακία από τα τέλη του 2011, πέφτει και στην Ελλάδα, στο ΤΑΙΠΕΔ. Την Παρασκευή 10 Αυγούστου έγινε γνωστή η παραίτηση ενός από τα επτά μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του Ταμείου.

Πρόκειται για ένα πρωτοφανές σκάνδαλο που εμπλέκει τόσο τη Σλοβακία που την πρότεινε ως εμπειρογνώμονα, όσο και την Κομισιόν που συμφώνησε με την υποψηφιότητα της.

Σχετικά με την Κομισιόν αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν αυτή που ενέκρινε, τον Αύγουστο του 2011, την υποψηφιότητα της Μπουμπενίκοβα βάσει της εμπειρίας της για τριετή και ανανεώσιμη θητεία στην Ελλάδα, προκειμένου ως “Σοφή” να δώσει τα φώτα της στις ιδιωτικοποιήσεις.

Οι εταίροι μας επέβαλαν τρία μέλη  στο ΤΑΙΠΕΔ “μια Σλοβάκα, έναν Ισπανό και έναν Γερμανό”. Μέχρι πρόσφατα δεν γνωρίζαμε απολύτως τίποτα για τα ονόματα και τις ιδιότητες αυτών των ανθρώπων και είναι απορίας άξιον ότι κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να αναζητήσει την ταυτότητα τους, αφού η Ελλάδα εμπιστεύτηκε, κυριολεκτικά με κλειστά μάτια, την επιλογή των εταίρων δανειστών.

Με το σκάνδαλο “Γορίλλας” μαθαίνουμε για πρώτη φορά την ταυτότητα και το παρελθόν της Μπουμπενίκοβα. Εξίσου πρωτοφανές είναι ότι η Κομισιόν κάλυπτε τα έργα και τις ημέρες της ως την τελευταία μέρα.

Μήπως  πρέπει κάποιος από την Ελλάδα, αλλά και από τις Βρυξέλλες, να δώσει τις απαιτούμενες εξηγήσεις;

ΠΗΓΗ: Fimotro.blogspot.com