Δεν παραδίδουν τον Σαΐφ

Η κυβέρνηση της Λιβύης αναφέρει ότι δεν υπάρχει λόγος να μην δικαστεί ο Σαΐφ αλ Ισλάμ Καντάφι στην δυτική πόλη Ζιντάν, όπου κρατείται, όπως μετέδωσαν σήμερα τα λιβυκά ΜΜΕ.

Οι πληροφορίες αυτές δημοσιεύονται μετά την τοποθέτηση του Άχμαντ αλ Τζαχάνι, του αντιπροσώπου της Λιβύης στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ), ο οποίος είπε ότι η δίκη του Σαΐφ αλ Ισλάμ πρόκειται να αρχίσει τον Σεπτέμβριο.

Ο αντιπρόεδρος του νέου Εθνικού Κογκρέσου της Λιβύης (βουλή), Τζούμα Ατίκα, είπε ότι ο γιος του θανόντος, πρώην ηγέτη της Λιβύης κατηγορείται για εγκλήματα που αφορούν όλη τη χώρα, σύμφωνα με το ανεξάρτητο πρακτορείο ειδήσεων Solidarity Press. Πρόσθεσε μάλιστα  ότι ο Καντάφι θα έχει μια δίκαιη δίκη και ότι τα νόμιμα δικαιώματα για την υπεράσπισή του θα τηρηθούν.

Να σημειωθεί ωστόσο πως η Τρίπολη αντιστέκεται στις πιέσεις του ΔΠΔ να του παραδώσει τον Καντάφι, προκειμένου να δικαστεί για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, για τα οποία του είχε ασκήσει δίωξη στην διάρκεια της εξέγερσης του 2011, κατά του καθεστώτος του πατέρα του, Μουάμαρ Καντάφι.

 

 

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ