Συρία: Βομβαρδισμοί στο Χαλέπι

Ο συριακός στρατός, με την υποστήριξη αρμάτων μάχης και αεροσκαφών, βομβάρδισε συνοικίες που ελέγχουν οι αντικαθεστωτικοί στο Χαλέπι.Οι συνοικίες Σαχούρ, Ταρίκ αλ-Μπαμπ, Μπουστάν αλ-Κασρ και αλ-Σάαρ βομβαρδίστηκαν νωρίς το πρωί, ανακοίνωσε η Γενική Επιτροπή της Συριακής Επανάστασης, στην οποία ανήκουν αντικαθεστωτικοί. Μάχες διεξάγονται και στη συνοικία Σαλαχεντίν.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επισήμανε πως χθες Τετάρτη σφοδρές συγκρούσεις σημειώθηκαν κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Μενάγκ, στο Χαλέπι. Οι αντάρτες ανέφεραν πως τα βομβαρδιστικά που πλήττουν την πόλη απογειώνονται από το αεροδρόμιο αυτό.

Στη Δαμασκό μάχες διεξάγονται στη συνοικία Χατζάρ αλ-Ασουάντ, η οποία βομβαρδίζεται από το στρατό. Οι αντάρτες επιτέθηκαν σε στρατιωτικό οδόφραγμα στο δρόμο Ντεράα-Δαμασκού με αποτέλεσμα να υπάρχουν τουλάχιστον δέκα νεκροί ή τραυματίες. Και η πόλη Νταράγια, κοντά στη Δαμασκό βομβαρδίστηκε από τις συριακές τακτικές δυνάμεις. Στην επαρχία Χάμα, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επιδρομή κυβερνητικών στρατευμάτων στο χωριό Σιζέρ.

Συνολικά χθες Τετάρτη, 162 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Συρία, οι 102 άμαχοι, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η οργάνωση επισημαίνει πως από την έναρξη των συγκρούσεων, τον Μάρτιο του 2011, περισσότεροι από 23.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί.

πηγή:on-alert.gr