Ενώνει τον κόσμο το Internet

Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία για το πώς άλλαξε το διαδίκτυο, τα τελευταία 10 χρόνια.Η ιστοσελίδα «BestedSites», έδωσε τα στοιχεία, για να μας δείξει πως ε΄χουν άλλαξει τα δεδομένα από το 2003, μέχρι σήμερα.

Με έκπληξη βλέπουμε ότι ενώ πριν από μια δεκαετία το ποσοστό του παγκοσμίου πληθυσμού που είχε πρόσβαση στο ιντερνέτ, ήταν μόλις 9.1%, σήμερα ξεπερνά το 33%. Η μέση ώρα χρήσης του διαδικτύου από 46 λεπτά την ημέρα «εκτοξεύτηκε» στις 4 ώρες, ενώ ο συνολικός αριθμός ιστοσελίδων από 3 εκατομμύρια αυξήθηκε στα 555 εκατομμύρια, αύξηση +18500% δηλαδή!

Δεν έχουν αυξηθεί βέβαια μόνο η ιστοσελίδες και η διείσδυση, αλλά και οι ταχύτητες. Το 2002 για να κατεβάσουμε ένα μουσικό κομμάτι χρειαζόμασταν 12.5 λεπτά, ενώ ο μέσος χρόνος φόρτωσης μιας ιστοσελίδας ήταν 16 δευτερόλεπτα. 10 χρόνια μετά, κατεβάζουμε ένα κομμάτι σε μόλις 18 δευτερόλεπτα, ενώ η προβολή μιας ιστοσελίδας παίρνει μόνο 6 δευτερόλεπτα.

Ραγδαία αύξηση παρατηρήθηκε και στο κοινωνικά δίκτυα. Το κοινωνικό δίκτυο Friendster πριν από δέκα χρόνια είχε «μόλις» 3 εκατομμύρια χρήστες, ενώ πέρσι το Facebook ανακοίνωνε πως ξεπέρασε τα 900 εκατομμύρια, άλλη μια θεαματική αύξηση της τάξης του 30.000%!

 

 

 

 

πηγή:enikos.gr