Ο Κυπριακός τύπος σήμερα,23 Αυγούστου 2012

Το αποτέλεσμα της συνάντησης του Κινέζου επενδυτή με τον Υπουργό συγκοινωνιών σχετικά με το μέλλον της μεγάλης επένδυσης στο παλαιό αεροδρόμιο Λάρνακας είναι το πρωτοσέλιδο θέμα σε όλες σχεδόν τις εφημερίδες σήμερα. Προβάλλονται επίσης το αποτρόπαιο φονικό χθες στην Πάφο, οι εξελίξεις στις Κυπριακές Αερογραμμές, οι επικείμενες προαγωγές στην Αστυνομία και έκθεση που ετοιμάστηκε από τον εσωτερικό ελεγκτή για την θυγατρική της Τράπεζας Κύπρου στη Ρωσία. Στα πρωτοσέλιδα γίνεται ακόμη αναφορά στην νίκη χθες της Αέλ επί της Αντερλεχτ Βελγίου με 2-1.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το πρωτοσέλιδό της θέμα υπό τον τίτλο «Σε μαύρη λίστα η κινεζική επένδυση» και γράφει ότι ο Κινέζος επενδυτής στην συνάντηση με τον Υπουργό συγκοινωνιών ανακοίνωσε ότι η απόσυρση του ενδιαφέροντός του οφείλεται στο γεγονός ότι η εταιρεία του βρίσκεται σε μαύρη λίστα για διαφθορά και ότι ενδέχεται να επανέλθει εάν πρώτα καθαρίσει το όνομα της εταιρείας του. Σχετικά αναφέρεται ότι το Υπουργικό θα διορίσει σήμερα ερευνώντα λειτουργό για να εξετάσει τυχόν εμπλοκή του Μάριου Ιερωνυμίδη.Αλλού η «Α» αναφέρεται στο φονικό χθες στην Πάφο του 31χρονου Ανδρέα Χαραλαμπίδη τον οποίο βρήκε σε λίμνη αίματος ο ίδιός το ο πατέρας. Επίσης η εφημερίδα αναφέρεται σε δηλώσεις του Υπουργού γεωργίας για την παράνομη μεταφορά πατατών από τα κατεχόμενα.

«Ζητά να καθαρίσει το όνομα της εταιρείας του» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της «Σημερινής» που γράφει ότι ο Κινέζος επενδυτής έθεσε προϋπόθεση να καθαρίσει το όνομα της εταιρείας του που συμπεριελήφθη από τις κινεζικές αρχές σε λίστα παρακολούθησης για πιθανή διαφθορά, προκειμένου να επαναφέρει το ενδιαφέρον του για το παλαιό αεροδρόμιο Λάρνακας. Η «Σ» σε άλλο θέμα στο πρωτοσέλιδό της αναφέρεται στη σύσκεψη σήμερα στο Λονδίνο της Triple Five κατά την οποία όπως γράφει το δημοσίευμα, θα ληφθεί απόφαση για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των ΚΑ. Αλλού η εφημερίδα προβάλλει τις δηλώσεις Νεοκλή Συλικιώτη για τη μεταφορά φυσικού αερίου ως το 2015 για σκοπούς της ΑΗΚ.

Ο «Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Μπάχαλο στην Αστυνομία» γράφει ότι βρίσκονται στον αέρα οι επικείμενες προαγωγές συνεπεία του εσφαλμένου, όπως αναφέρεται, τρόπου της αξιολόγησης των υποψηφίων . Για το θέμα υπάρχει και γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα σε σχέση με την ερμηνεία που δίδουν τα εκάστοτε συμβούλια στον όρο ακαδημαϊκά προσόντα. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στα στοιχεία για το δημοσιονομικό έλλειμμα και γράφει ότι δημιουργούνται έντονες ανησυχίες και ότι οι αριθμοί δείχνουν μια οικονομία που κινείται εκτός στόχων. Επίσης ο «Φ» αναφέρει ότι σε περίοδο που η Εκκλησία ετοιμάζεται να προβεί σε περικοπές, ιεράρχης παρήγγειλε άμφια αξίας 50,000 ευρώ.

Η «Χαραυγή» στεγάζει το κύριο της θέμα υπό τον τίτλο «Θετική εξέλιξη» και αναφέρει ότι παραμένει το ενδιαφέρον του Κινέζου επενδυτή για το αεροδρόμιο Λάρνακας ο οποίος θα επανέλθει μόλος ξεκαθαρίσει το όνομα της εταιρείας του η οποία περιελήφθη σε λίστα παρακολούθησης μετά τον θόρυβο που ξέσπασε στην Κύπρο για ενδεχόμενη εμπλοκή του Μάριου Ιερωνυμίδη. Επίσης η εφημερίδα προβάλλει πρωτοσέλιδα τις δηλώσεις των διαφόρων κομμάτων για τις Βρετανικές Βάσεις στην Κύπρο και αναφέρεται σε ‘υποκρισία’. Η «Χ» αναφέρεται ακόμη ότι η θυγατρική της Τράπεζας Κύπρου στην Ρωσία «Uniastrum»  προκαλεί νέο πονοκέφαλο στη διοίκηση αφού διαπιστώνονται, ύστερα από εσωτερικό έλεγχο, κρυμμένα δάνεια και δραστηριότητες χωρίς οικονομική ουσία.

«Ηλιακή ενέργεια σε κάθε νοικοκυριό» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της αγγλόφωνης «Cyprus Mail” που αναφέρεται σε πιλοτικό πρόγραμμα της ΡΑΕΚ για τοποθέτηση φωτοβολταϊκών σε 125 νοικοκυριά σε πρώτο στάδιο και επέκταση του προγράμματος το 2014.Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην συνάντηση του Γιανγκ Κι με τον Υπουργό συγκοινωνιών και τις αναφορές του για επαναφορά του ενδιαφέροντος έαν πρώτα καθαρίσει το όνομα της εταιρείας του. Αλλού αναφέρεται στη σύλληψη Ιταλού συγγραφέα που κατηγορείται για τη δολοφονία Νιγηριανής ιερόδουλης το πτώμα της οποίας βρέθηκε σε ποτάμι.

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε