Ένταση στο Αιγαίο επιδιώκουν οι Τούρκοι;

Σκηνικό έντασης στο Αιγαίο φαίνεται ότι επιχειρούν κάποιοι κύκλοι στην Τουρκία που ”κατασκευάζουν”,διαρρέουν και προβάλλουν ισχυρισμούς περί αυξησης (!) ελληνικών παραβιάσεων στο Αιγαίο…

…περί παρενοχλήσεων τουρκικών μαχητικών , ακόμα και για παρατεταμένους – επί 14 λεπτά! – εγκλωβισμούς τουρκικών F-16 από τα ραντάρ και τα σκοπευτικά ελληνικών αεροσκαφών.

Το ”στόρι” αναπτυσει ο κ. Μπαχαντιρ Σελίμ Ντιλέκ στην εφημερίδα Cumhuriyet με τον τίτλο « Η Ελλάδα παίζει με την φωτιά» και τον υπέρτιτλο «Παραβιάσεις εναερίου χώρου» επικαλουμενος , όπως λέει, έγγραφα της τουρκικής αεροπορίας, ενώ πριν μερικές ημέρες ( 21 /8) είχε …ξαναπροσπαθήσει με άλλο δημοσίευμα με τίτλα: « Μειώθηκε η επίδραση αποτρεπτικότητας» και τον υπέρτιτλο « Μετά την κατάρριψη του τουρκικού αεροσκάφους, η Ελλάδα αύξησε τις παραβιάσεις εναερίου χώρου», που δείχνει ότι ισως κάποιοι κύκλοι να ενδιαφέρονται πολύ για …ένταση!!!

Και όλα αυτά όταν είναι πασίγνωστο στην διεθνή διπλωματική κοινότητα ότι εδώ και πάρα πολλούς μήνες οι αερομαχίες – και συνεπώς τα ”κλειδώματα ” – αποφευγονται με …παρεμβάσεις των ΗΠΑ για αυτοσυγκράτηση!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.onalert.gr