Ομογενής Ευρωβουλευτής συγχαίρει Σαμαρά για την επίσκεψη στην Γερμανία

Ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής της Γερμανίας, Γ. Χατζημαρκάκης, λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την καγκελάριο της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για το κλίμα που επικράτησε.

Σε Δελτίο Τύπου του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου, που εστάλη στην ΡΗΡ,  επισημαίνεται ότι ο εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου DHW Γιώργος Χατζημαρκάκης (Ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων) και Φαίδων Κοτσαμπόπουλος συγχαίρουν τον Πρωθυπουργό για την εξέλιξη και τον απόηχο που είχε η πρώτη συνάντησή του με την Καγκελάριο της Γερμανίας, κα. Μέρκελ.
Εκφράζουν τα συγχαρητήριά τους προς τον Α. Σαμαρά διότι: “Το σχέδιο πέτυχε, η συνάντηση με την καγκελάριο εξελίχθηκε άψογα και επικοινωνιακά”. Ο κ. Χατζημαρκάκης τόνισε πως ο Έλληνας πρωθυπουργός κατάφερε να περάσει μυνήματα θετικά που σταδιακά αλλάζουν την κοινή γνώμη της Γερμανία σχετικά με το ελληνικό ζήτημα.

Ο ίδιος σημείωσε επίσης πως δόθηκε η δυνατότητα στην κ. Μέρκελ να καταλάβει πως κάποιοι πολιτικοί του συνασπισμού της το παρακάνανε με τις δηλώσεις τους κατά της Ελλάδας. Τόνισε δε, πως όλες αυτές οι δηλώσεις ήταν ουσιαστικά λαϊκισμός και οι πολιτικοί ποντάρανε στην έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώη για να κερδίσουν ψήφους για τις επόμενες  εκλογές.

Ο κ. Χατζημαρκάκης υποστήριξε πως Μέρκελ και Ολάντ μετά τη συνάντησή τους βρήκαν μία κοινή γλώσσα η οποία είναι “Σταματάμε τις πιέσεις προς την Ελλάδα και περιμένουμε την έκθεση της τροικας”. Πολύ σημαντικό είναι σύμφωνα με τον ίδιο το στίγμα αισιοδοξίας που διαφαίνεται πλέον.

Τέλος, ο Γερμανός ευρωβουλευτής που είναι πάνω απ’ όλα Έλληνας, δήλωσε πως η Ελλάδα είναι η χώρα που περνάει την τρίτη ύφεση στην παγκόσμια ιστορία και τόνισε μία έρευνα της Κεντρικής τράπεζας της Ιρλανδίας συμφωνα με την οποία η Ελλάδα έρχεται πρώτη στην εξοικονόμηση από τη λιτότητα αφού τα τελευταία 5 χρόνια έχει εξοικονομήσει το 20% του ΑΕΠ
Ο Γερμανο-Ελληνικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος DHW δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια για την ενδυνάμωση των ελληνικών εξαγωγών προς την Γερμανία, την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της χώρας στους τομείς του τουρισμού, της παραθεριστικής κατοικίας, της υγείας, των εναλλακτικών πηγών ενέργειας, της ίδρυσης υγειών και ανταγωνιστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα, της απορρόφησης εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού από την αγορά εργασίας της Γερμανίας και την προώθηση του επαγγελματικού προσανατολισμού και της επαγγελματικής εκπαίδευσης στους νέους.