Πύρινη κόλαση στο Κρυονέρι- Σε ύφεση το απόγευμα η φωτιά

Αργά το απόγευμα η φωτιά στην περιοχή Λιοσάμπι στις Αφιδνές, βρίσκονταν σε ύφεση ενώ κατοικοι έλεγαν πως λίγα λεπτά πριν ξεσπάσει η πυρκαγιά, ακούστηκαν δυνατές εκρήξεις από το κέντρο του δάσους.

Τουλάχιστον έξι σπίτια κάηκαν ολοσχερώς ενώ κινδύνεψαν και ανθρώπινες ζωές.

Στις φλόγες βρίσκεται από τα ξημερώματα του Σαββάτου (ώρα Ελλάδος)η περιοχή Λιοσάμπι στις Αφιδνές, όπου σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων αλλά και την ηγεσία του Δήμου έχουν γίνει μικρές καταστροφές σε σπίτια.Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν σπεύσει στο σημείο, με 100 πυροσβέστες με 35 οχήματα, 37 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 26 εθελοντικά οχήματα, 14 οχήματα από ΟΤΑ, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. 

Η πυρκαγιά αποτελείται από δύο μέτωπα που εκτείνονται σε μήκος περίπου 1,5 χιλιομέτρων.

Η φωτιά έχει φτάσει μέχρι το στρατόπεδο στο Κρυονέρι  όπου ελέγχεται από τους στρατιώτες.

Η Πυροσβεστική εξετάζει το ενδεχόμενο εκκένωσης σπιτιών στην Δροσοπηγή και το Κρυονέρι, όπως αποκάλυψε η αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Χρυσάνθη Κισκίρα. Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Διονύσου, Νίκος Πέπας, ζήτησε μεγαλύτερη ενίσχυση των εναέριων δυνάμεων πυρόσβεσης.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων, πριν τη φωτιά ακούστηκαν διαδοχικές εκρήξεις, και μετά από κάποια λεπτά ξέσπασε το μέτωπο της φωτιάς.

Από τους κατοίκους εκτιμάται ότι ενδεχομένως να επρόκειτο για γκαζάκια, όμως δεν έχει γίνει καμία επίσημη ανακοίνωση από πλευράς της αστυνομίας.

Όπως μεταδίδει το ΣΚΑΪ, λίγο πριν τη φωτιά παρατηρήθηκε ένα μαύρο τζιπ το οποίο αναζητείται.

Στην Εύβοια , νέο μέτωπο φωτιάς βρίσκεται σε εξέλιξη. Στην περιοχή Κύμης – Αλβερίου.  Στο Μανδράκι απειλούνται σπίτια ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που αλλάζουν συνεχώς διεύθυνση.