Σκοτώνουν αθώους με συνοπτικές διαδικασίες: πάνω από 300 νεκροί ΜΟΝΟ το Σάββατο

Όσο η διεθνής κοινότητα παραμένει απαθής, εκατοντάδες αθώοι πολίτες χάνουν τη ζωή τους στη Συρία.
Σοκάρει η είδηση πως μόνο το Σάββατο έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 300 άνθρωποι. Το υποστηρίζει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όμως είναι ένας απολογισμός που δε μπορεί να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή, λόγω των περιορισμών που έχουν επιβληθεί στους δημοσιογράφους από το καθεστώς Άσαντ.

Μόνο στην Ντάραγια, μια περιοχή της Δαμασκού, έχασαν τις τελευταίες ώρες τη ζωή τους εκατοντάδες πολίτες. Από αυτούς, μόνο οι 80 έχουν αναγνωριστεί σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.
Σύμφωνα με την οργάνωση, συνολικά 320 πτώματα έχουν βρεθεί από χθες στην Νταράγια, αλλά τα περισσότερα θύματα πιστεύεται ότι έχασαν τη ζωή τους τις προηγούμενες ημέρες, κατά τη διάρκεια της ευρείας επιχείρησης που πραγματοποιεί ο στρατός στην περιοχή εδώ και πέντε ημέρες.

124 άμαχοι, 39 στρατιώτες και 20 αντικαθεστωτικοί έχασαν (επιβεβαιωμένα) τις τελευταίες ώρες τη ζωή τους. Οι 34 από τους 124 αμάχους σκοτώθηκαν στην Νταράγια. Μεταξύ τους είναι γυναίκες και παιδιά.

Οι περισσότεροι νεκροί βρέθηκαν σε σπίτια-καταφύγια και υπόγεια κτιρίων και φαίνεται ότι πυροβολήθηκαν όταν τα συριακά στρατεύματα εισέβαλαν σε αυτούς τους χώρους. Ακτιβιστές της αντιπολίτευσης κατηγορούν τις δυνάμεις του προέδρου, Μπασάρ αλ Άσαντ, για μαζικές εκτελέσεις με συνοπτικές διαδικασίες. Ούτε και αυτό μπορεί να επιβεβαιωθεί…

Από την έναρξη της εξέγερσης κατά του Μπασάρ αλ Άσαντ, το Μάρτιο του 2011, περίπου 25.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο και περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη Συρία για να καταφύγουν σε γειτονικές χώρες, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (HCR).

Στο μεταξύ, ακόμη ένας πύραυλος που εκτοξεύτηκε από το συριακό έδαφος έπληξε το Σάββατο περιοχή κοντά στην πόλη Ραμτχά, στη βόρεια Ιορδανία, στο δεύτερο παρόμοιο περιστατικό σε λιγότερο από μία εβδομάδα.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση της Ιορδανίας ο πύραυλος χτύπησε τα περίχωρα της Ραμτχά, 90 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Αμμάν και μερικές εκατοντάδες μέτρα από τα σύνορα των δυο κρατών, όπου συνεχίζονται οι συγκρούσεις των καθεστωτικών δυνάμεων με τους αντάρτες.

Η Ιορδανία κατηγορείται από τη Δαμασκό πως δίνει καταφύγιο σε λιποτάκτες στρατιωτικούς και πρώην αξιωματούχους του καθεστώτος, Άσαντ.

ΠΗΓΗ: NewsIt.gr