Ο Κυπριακός τύπος σήμερα,27 Αυγούστου 2012

Οι δηλώσεις του Προέδρου Χριστόφια το Σάββατο το βράδυ και τα πυρά του κατά της αντιπολίτευσης, οι εξελίξεις που αναμένονται από Σεπτέμβριο στο θέμα της οικονομίας, η επιβολή νέων αυξήσεων από την ΑΗΚ εξαιτίας την καταβολής δικαιωμάτων εκπομπής ρύπων στην ΕΕ και οι δηλώσεις εκ μέρους του ΓΓ του ΑΚΕΛ για τις απαιτήσεις της Τρόικας είναι τα κύρια θέματα που προβάλλει πρωτοσέλιδα ο κυπριακός Τύπος της Δευτέρας.

Η «Αλήθεια», με τίτλο «Επέστρεψε δριμύτερος», γράφει ότι με νέο ξέσπασμα εναντίον της αντιπολίτευσης σηματοδότησε ο Πρόεδρος Χριστόφιας τη λήξη των καλοκαιρινών διακοπών με εμφάνισή του σε χοροεσπερίδα της ΑΕΚ Κελλακίου. Αλλού γράφει ότι η Αστυνομία άρχισε διώξεις αιγοπροβατοτρόφων αλλά τηρεί σιγή ιχθύος για τον τραυματία που του άνοιξαν το κεφάλι. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε ανείπωτη τραγωδία για τους ομογενείς του Καναδά από το χαμό Ελληνίδας, η οποία πνίγηκε με το νυφικό της σε φωτογράφηση λίγες μέρες μετά το γάμο της.

 Η «Σημερινή», υπό τον τίτλο «Καυτός Σεπτέμβρης για το μέλλον της οικονομίας», γράφει ότι μήνας σκληρών και επίπονων επαφών και διαβουλεύσεων θα είναι ο προσεχής Σεπτέμβριος, κατά τον οποίο αναμένονται αμοιβαίες υποχωρήσεις και καθορισμός της πορείας της Κύπρου και της οικονομίας της στο άμεσο και απώτερο μέλλον. Αλλού γράφει ότι μακραίνει ο κατάλογος των θανατηφόρων ύστερα από το χαμό δύο νέων το τελευταίο 24ωρο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι φωτιά απείλησε χθες το μεσημέρι τις Πλάτρες.

 Ο «Φιλελεύθερος», με κύριο τίτλο «Κι άλλο χαράτσι από την ΑΗΚ», γράφει ότι η ΑΗΚ θα επιβάλει νέες αυξήσεις που υπολογίζονται σε 4,74% από το 2013 με σταδιακή αύξηση στο 8,4% μέχρι το 2020, στα πλαίσια εφαρμογής νέου κοινοτικού σχεδίου για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Αλλού γράφει ότι κυνήγι χαμένου θησαυρού κρύβεται πίσω από τις πρόσφατες αποστολές στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, αφού σύμφωνα με πληροφορίες ψάχνουν αεροπλάνο με χρυσό που κατέπεσε το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι νεύρα και κόντρες συνοδεύουν τις αποφάσεις για τις προεδρικές εκλογές με εσωκομματικές αντιπαραθέσεις στο Ευρωπαϊκό Κόμμα και νέα νέες συγκρούσεις Κυβέρνησης – αντιπολίτευσης.

 Η «Χαραυγή», με τίτλο «Όχι στην κοινωνική αναταραχή», αναφέρεται στο β’ μέρος της συνέντευξης του ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρου Κυπριανού στην εφημερίδα, ο οποίος δήλωσε πως το ΑΚΕΛ με έγγραφο στην Τρόικα θα ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται το κόμμα του να δεχθεί απαιτήσεις που στρέφονται ενάντια στους εργαζόμενους. Αλλού γράφει ότι για υπηρεσιακούς λόγους μετατίθεται η επίσημη εξαγγελία της υποψηφιότητας Σταύρου Μαλά για τις 7 Σεπτεμβρίου. Σε άλλο θέμα προβάλλει τις δηλώσεις του Προέδρου Χριστόφια το Σάββατο το βράδυ ότι το έργο της Κυβέρνησης δημιουργεί υπόβαθρο για το μέλλον και ότι δίδει μάχη ενάντια στην αντισυνταγματική προσπάθεια για ακύρωση της εκτελεστικής εξουσίας.