Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενημερώνει ο Πρωθυπουργός

Για τα αποτελέσματα των συνομιλιών σε Βερολίνο και Παρίσι ενημερώνει σήμερα στις 14.00 ο Πρωθυπουργός τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Την Τετάρτη αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση του κ. Σαμαρά με τους δύο κυβερνητικούς εταίρους, τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη, με αντικείμενο τόσο τα αποτελέσματα των συναντήσεων με την καγκελάριο Μέρκελ και τον πρόεδρο Ολάντ, όσο και τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ.

ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά έχουν αποφύγει οποιονδήποτε δημόσιο σχολιασμό της περιοδείας του πρωθυπουργού σε Γερμανία και Γαλλία, και μόλις χθες ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, στη συνεδρίαση της Οργανωτικής Γραμματείας του Κινήματος, φέρεται να είπε ότι το κόμμα του «στήριξε με ευθύνη και χωρίς αμφιταλαντεύσεις το ταξίδι του πρωθυπουργού», υπενθυμίζοντας και τη συνομιλία που είχε ο ίδιος με το Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, λίγες ώρες πριν δεχθεί τον κ. Σαμαρά.

Σήμερα στις 10.00, εν τω μεταξύ, συνεδριάζει υπό την προεδρία του κ. Βενιζέλου η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.Κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες περί αντιδράσεων μεταξύ των βουλευτών της συμπολίτευσης για το περιεχόμενο των μέτρων που εξετάζει η κυβέρνηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε πως οι φήμες αυτές «δεν μας φοβίζουν, γιατί γνωρίζουμε ότι ακολουθούμε το μόνο δρόμο που μπορεί να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρώπη και να μας τοποθετήσει σε τροχιά ανάπτυξης πολύ σύντομα». «Αναζητούμε», είπε μιλώντας στη δημόσια ραδιοφωνία, «και θα βρούμε τον δικαιότερο δυνατό τρόπο για να περάσουμε αυτή την δύσκολη προσπάθεια. Είναι κοινή απόφαση πιστεύω όλων όσοι στηρίζουν αυτή την κυβέρνηση να κρατήσουμε την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη και να μπούμε γρήγορα σε τροχιά ανάπτυξης».

«Το σίγουρο», τόνισε, «είναι ότι όταν έχουμε όλοι βάλει την εθνική ανάγκη πάνω από το κομματικό, ή όποιο άλλο συμφέρον» και «δεν νομίζω ότι μπορεί να επιτραπούν προσωπικές στρατηγικές».

Για τις 11 το πρωί, εξάλλου, είναι προγραμματισμένη παρουσίαση από τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη του δεύτερου και τελευταίου μέρους των μεταρρυθμίσεων του υπουργείου.