Αύξηση της πειρατείας στην Δυτική Αφρική

Αναζωπυρώνεται, μετά την καλοκαιρινή ραστώνη, το φαινόμενο της πειρατείας στη Δυτική Αφρική, και συγκεκριμένα στον κόλπο της Γουινέας. Πρόκειται για μια περιοχή που τον τελευταίο χρόνο προκαλεί πολύ μεγάλα προβλήματα στην ασφαλή ναυσιπλοΐα.Στον κόλπο της Γουινέας στη Δ. Αφρική ομάδες Νιγηριανών αναπτύσσουν αργά αλλά σταθερά ένα «πειρατικό άντρο», που στοχεύει στα φορτία των πλοίων, είτε πρόκειται για πετρέλαιο είτε για ξηρό φορτίο.

Την ίδια ώρα, η προσπάθεια της διεθνούς κοινότητας -μετά και τη δαπάνη τεραστίων κεφαλαίων εδώ και μια τριετία- φαίνεται ότι αποδίδει καρπούς. Οι πειρατικές επιθέσεις έχουν περιοριστεί σημαντικά στην άλλη πλευρά της μαύρης ηπείρου, στα ανοικτά της Σομαλίας.

Στη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας οι Νιγηριανοί πειρατές κατάφεραν και ανέβηκαν σε δύο πλοία. Χθες, επιτέθηκαν στο ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο «Energy Centurion» σημαίας Ιsle of man, με 24 μέλη πληρώματος (κανένας Ελληνας), της διαχειρίστριας εταιρείας Golden Energy.

Το πλοίο έπεσε στα χέρια των πειρατών παρά τις προσπάθειες ενός περιπολικού ταχύπλοου σκάφους των αρχών του Τόγκο, που αποπειράθηκε να ματαιώσει την επιχείρηση κατάληψης του πλοίου ανταλλάσσοντας πυρά με τους πειρατές.

Την προηγούμενη εβδομάδα στα χέρια των πειρατών από τη Νιγηρία έπεσε και το βρετανικών συμφερόντων «Anuket Emerald», με 18 άτομα πλήρωμα.

Η τακτική που ακολουθούν οι πειρατικές ομάδες της Νιγηρίας είναι διαφορετική από εκείνη των Σομαλών, αλλά έχει εξελιχθεί το τελευταίο χρόνο. Εν αντιθέσει με τους Σομαλούς, οι οποίοι καταλαμβάνουν τα πλοία με σκοπό να εισπράξουν λύτρα για την απελευθέρωση των πληρωμάτων και του πλοίου, οι Νιγηριανοί ξεκίνησαν ως ένοπλοι ληστές, αφού ανέβαιναν σε πλοία που ήταν δεμένα σε λιμάνια ή ήταν αρόδο.

Ομως στην πορεία εξέλιξαν τη δράση τους, με αποτέλεσμα σήμερα να καταλαμβάνουν πλοία για περίοδο περίπου μιας εβδομάδας για να πάρουν το φορτίο που μεταφέρουν, ενώ δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ακόμα και ένοπλη βία κατά των ναυτικών.

Αναλυτές στο εξωτερικό πάντως σημειώνουν ότι πίσω από τις επιθέσεις στα δεξαμενόπλοια πρέπει να βρίσκονται οργανωμένες συμμορίες, οι οποίες γνωρίζουν και την παγκόσμια πετρελαϊκή αγορά, αλλά και τη λειτουργία των δεξαμενόπλοιων. Σημειώνεται ότι στο Δέλτα του Νίγηρα διάφορες συμμορίες καταφέρνουν και αποσπούν από τους αγωγούς ακόμα και χιλιάδες βαρέλια πετρελαίου.

Τα στοιχεία που έχει δημοσιεύσει το Διεθνές Ναυτιλιακό Γραφείο (IMB) για την πειρατεία κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2012, είναι ενδεικτικά τόσο της δυναμικής που αναπτύσσουν οι πειρατές από τη Νιγηρία όσο και του περιορισμού της δράσης των πειρατών στη Σομαλία.

Πιο συγκεκριμένα, στον Κόλπο της Γουινέας καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια του α’ εξαμήνου του 2012 συνολικά 32 περιστατικά πειρατείας, επτά περισσότερα σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011. Επίσης, στα χωρικά ύδατα της Νιγηρίας πραγματοποιήθηκαν ακόμα 17 επιθέσεις, έναντι μόλις έξι το εξάμηνο του 2011.

Αντίθετα, στη Σομαλία η διαρκής παρουσία ναυτικών δυνάμεων από όλο τον κόσμο, αλλά και η χρήση ιδιωτικών ένοπλων φρουρών από τις ναυτιλιακές εταιρείες έχουν περιορίσει την αποτελεσματικότητα των πειρατών. Πιο συγκεκριμένα, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012 σημειώθηκαν 69 περιστατικά στην περιοχή, έναντι 163 που καταγράφηκαν την ίδια περίοδο πέρυσι.

πηγή:naftempriki.gr