Ο Κυπριακός τύπος σήμερα,29 Αυγούστου 2012

Θέματα που αφορούν την οικονομία όπως τα τεκταινόμενα στον τραπεζικό τομέα, το ενδιαφέρον της Triple Five για τις Κυπριακές Αερογραμμές και οι τιμές των κτηνοτροφικών προϊόντων είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλονται στον κυπριακό Τύπο σήμερα.  Αλλα θέματα που απασχολούν τον Τύπο είναι οι διεργασίες για τις Προεδρικές, η υπόδειξη του Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα προς την Αστυνομία εναντίον κινηματογράφησης πολιτών σε συγκεντρώσεις και το συνέδριο των αποδήμων.

«Ετσι φορτώθηκε ελληνικά ομόλογα η Τράπεζα Κύπρου » είναι ο κύριος τίτλος της «Αλήθειας» που γράφει ότι  έγιναν αγορές ομολόγων οι οποίες εγκρίθηκαν τον Μάρτιο 2010 εκ των υστέρων από το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας με οδηγίες Ανδρέα Ηλιάδη και Νικόλα Καρυδά. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα προβάλλει συνέντευξη του Προέδρου του ΔΗΣΥ στο ΡΙΚ χθες αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι ο κ. Αναστασιάδης προειδοποίησε τον Πρόεδρο Χριστόφια «να μην δραπετεύσει σαν λαγός» την ώρα που θα κληθεί να υπογράψει το μνημόνιο. Αλλού γράφει για το θέμα της κινηματογράφησης πολιτών από την Αστυνομία ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι πρέπει να αλλάξει τις πρακτικές της κατ’ υπόδειξη ανεξάρτητων θεσμών όπως ο Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

«Η Σημερινή» στεγάζει το κύριό της θέμα υπό τον τίτλο «Εστειλε Καναδούς να μελετήσουν τα δεδομένα» και αναφέρεται στο ενδιαφέρον της Triple Five για τις Κυπριακές Αερογραμμές το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας είναι ζωντανό και ότι τέσσερις Καναδοί εμπειρογνώμονες βρίσκονται στην Κύπρο και επεξεργάζονται στοιχεία. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα γράφει ότι το ΕΥΡΩΚΟ απειλείται ακόμη και με διάσπαση «με φόντο τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές». Σε άλλο της θέμα γράφει ότι η Υπουργός Εξωτερικών εξήγησε στις αγροτικές οργανώσεις τον κανονισμό της πράσινης γραμμής και ότι οι τελευταίες αντιλήφθηκαν ότι δεν υπάρχουν περιθώρια αλλαγών.

«Ο Φιλελεύθερος» αναφέρεται σήμερα στο κύριο του θέμα στις τιμές των κτηνοτροφικών προϊόντων και υπό τον τίτλο «Κοστίζει ο κούκος αηδόνι» γράφει ότι η Κύπρος παράγει τα ακριβότερα κτηνοτροφικά προϊόντα, προσθέτοντας ότι κατέχει πρωτιά στο αγελαδινό και το χοιρινό κρέας ενώ είναι τρίτη στα πουλερικά και τα αυγά. Σε άλλο του θέμα ο «Φ» γράφει ότι το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Λαϊκής Τράπεζας προβλέπει δραστικές περικοπές. Σύμφωνα με την εφημερίδα είναι θέμα χρόνου οι μειώσεις υποκαταστημάτων, προσωπικού και μισθών. Αλλού γράφει ότι προσλήφθηκε Τ/κ με πτυχίο από το ψευδοκράτος στις Βρυξέλλες για τις ανάγκες της Προεδρίας.

«Συναπάντημα Ειρήνης» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της «Χαραυγής». Το δημοσίευμα αναφέρεται σε κοινή εκδήλωση που διοργανώνουν ΠΕΟ, DEVIS και η Δικοινοτική Πρωτοβουλία Ενωμένη Κύπρος με αφορμή την παγκόσμια μέρα δράσης των συνδικάτων για την ειρήνη. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα γράφει ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας κήρυξε χθες την έναρξη των εργασιών των οργανώσεων των αποδήμων ΠΟΜΑΚ, ΠΣΕΚΑ και ΝΕΠΟΜΑΚ δηλώνοντας ότι με ενωμένες δυνάμεις μπορούμε να καταλήξουμε στη λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας. Αλλού αναφέρεται ότι στις 11 Σεπτεμβρίου κατατίθεται στο Υπουργικό Συμβούλιο μαζί με το Δημοσιονομικό Πλαίσιο ο κρατικός προϋπολογισμός.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» έχει κύριο  τίτλο «Ερευνα για το φόνο του Γιασέρ Αραφάτ» και γράφει ότι ένα γαλλικό δικαστήριο αρχίζει έρευνα στο θάνατο του Παλαιστίνιου ηγέτη Γιασέρ Αραφάτ. Σε άλλο της θέμα αναφέρεται στο γεγονός ότι η Σρι Λάνκα άρχισε χθες τις προσωπικές συνεντεύξεις υποψηφίων για δύο θέσεις δήμιου, η θανατική ποινή όμως δεν έχει εφαρμοστεί στη χώρα από το 1976. Αλλού αναφέρεται στο θέμα της κινηματογράφησης πολιτών από την Αστυνομία κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων και την υπόδειξη του Επιτρόπου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ότι θα πρέπει να σταματήσει αυτή την πρακτική αμέσως.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Financial Mirror» έχει κύριο τίτλο «Η έρευνα της Ρωσίας μπορεί να βλάψει την φήμη της Κύπρου» γράφει ότι οι Ρώσοι επενδυτές και οι τοπικοί παράγοντες που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ανησυχούν ολοένα και περισσότερο από την προθυμία της Κύπρου να ικανοποιήσει αιτήματα του Κρεμλίνου για άρση του απορρήτου σε αντάλλαγμα για δάνειο, κάτι που μπορεί να βλάψει τη φήμη της Κύπρου ως ηγετικό κέντρο προσφοράς χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Αλλού προβάλλει το γεγονός ότι θα ανοίξει στη Λευκωσία “σύντομα” κατάστημα η γνωστή αλυσίδα “Hard Rock Cafe”. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα αναφέρεται στο γεγονός ότι η Κυβέρνηση ανακοίνωσε πως δεν θα επιτύχει τους στόχους της όσον αφορά στο έλλειμμα φέτοςσύμφωνα με στοιχεία για το δεύτερο τρίμηνο του χρόνου.