Σε εξέλιξη η φωτιά στην Ρόδο.Καίγονται άλλες 3 περιοχές

Μαίνεται η φωτιά στη Ρόδο με την κατάσταση να είναι καλύτερη σε σχέση με χθες το απόγευμα. Στο νησί, έφτασαν έκτακτες ενισχύσεις με αεροπλάνο και πλοίο. Το σημείο της φωτιάς είναι πολύ δύσβατο και έτσι μόνο αεροπλάνα και ελικόπτερα μπορούν να επιχειρήσουν. Ουσιαστικά οι δυνάμεις στο έδαφος περιμένουν τη φωτιά να φτάσει σε πιο βατό σημείο.

Τη νύχτα κόπασε κάπως ο άνεμος και η κατάσταση βελτιώθηκε κάπως, ωστόσο και πάλι αναμένεται να αυξηθεί η ένταση των ανέμων και η πυροσβεστική είναι σε κατάσταση συναγερμού καθώς υπάρχει πολύ μεγάλος κίνδυνος αναζωπυρώσεων σε άλλα σημεία. Μέχρι στιγμής υπολογίζεται ότι η φωτιά έχει κάψει τουλάχιστον 5.000 στρέμματα δάσικής έκτασης στην καρδιά του νησιού.

Σε ένα μόνο σημείο, το οποίο ελέγχεται από τους πυροσβέστες, εξελίσσεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ στην περιοχή του Ομαλού μεταξύ Λάκων και Καράνου, στα Χανιά. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης, δίνοντας σε όλη την διάρκεια της νύκτας την μάχη με τις φλόγες, κατάφεραν να περιορίσουν την πυρκαγιά η οποία ξέσπασε σε πέντε σημεία.

Ανασταλτικός παράγοντας στο έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή με ένταση 5-6 μποφόρ. Η φωτιά που εκδηλώθηκε σε δύσβατη περιοχή με χορτολιβαδική και δασική έκταση δεν απείλησε κατοικημένες περιοχές.

Στην Ύδρα 17 πυροσβέστες με τρία οχήματα και τη συνδρομή υδροφόρων επιχειρούν την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή Μπίστη. Στη Δυτική Μακεδονία και συγκεκριμένα στη Φλώρινα για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 30 πυροσβέστες

πηγή:newsit.gr