Σύντομα θα κλείσει η συμφωνία για την πώληση της Εμπορικής

«Η περίπτωση της Εμπορικής θα πρέπει να είναι η πρώτη μεγάλη επιτυχία στην προσπάθεια αναδιάταξης του ελληνικού χρηματοπιστωτικού τοπίου», δήλωσε ο Ζαν Πολ Σιφλέ (Jean Paul Chifflet), διευθύνων σύμβουλος της Credit Agricole, σε σημερινή συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Les Echos.

 Ειδικότερα, σε ερώτηση σχετικά με το πότε θα ανακοινωθεί η απόφαση του Ομίλου για την Εμπορική, ο κ. Σιφλέ απάντησε:
«Έχουμε δεχθεί τρεις δεσμευτικές προσφορές από ελληνικές τράπεζες. Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμη με ποια θα προχωρήσουμε, καθώς οι συζητήσεις που διεξάγονται είναι σύνθετες και εμπλέκουν πολλούς φορείς, όπως είναι η Τράπεζα της Ελλάδος και οι ελληνικές αρχές, καθώς επίσης η Κεντρική Τράπεζα της Γαλλίας και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και διάφορες ευρωπαϊκές υπηρεσίες, όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού.
»Όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη έχουν ως αντικειμενικό στόχο να βρεθεί μία θετική λύση σε αυτό το σύνθετο ζήτημα. Η θετική αυτή λύση είναι που θα αποδείξει, άλλωστε, και την ικανότητα της Ελλάδας και της Ευρώπης να προχωρήσουν. Κατά την άποψή μου, η περίπτωση της Εμπορικής θα πρέπει να είναι η πρώτη μεγάλη επιτυχία στην προσπάθεια αναδιάταξης του ελληνικού χρηματοπιστωτικού τοπίου».