Ομογενειακή επιχείρηση στην Αυστραλία πωλείται σε υψηλή τιμή

Ένα από τα εστιατόρια της Crust Gourmet Pizza και ο κ. Κώστας Αναστασιάδης στην ένθετη φωτογραφία (Από το Neoskosmos.com)

Η αλυσίδα εστιατορίων Crust Gourmet Pizza, γέννημα και θρέμμα του ομογενή επιχειρηματία, Κώστα Αναστασιάδη, από το Σίδνεϊ, αλλάζει χέρια. Αγοραστής της ομογενειακής εταιρίας είναι η Retail Food Group, επίσης ιδιοκτήτρια των αλυσίδων εστιατορίων και ζαχαροπλαστείων, Donut King, Brumby’s Bakery, Michel’s Patisserie, Pizza Capers και άλλων.

Το συνολικό ποσόν πώλησης της ομογενειακής εταιρίας δεν έγινε γνωστό, αλλά, όπως ανακοινώθηκε, το ποσόν της πρώτης προκαταβολής θα είναι $21 εκατ. και η πώληση θα ολοκληρωθεί σε 12 μήνες με την καταβολή ποσού ανάλογου του τζίρου της επιχείρησης κατά το οικονομικό έτος 2013.

O ομογενής επιχειρηματίας, Κώστας Αναστασιάδης, ξεκίνησε την Crust Gourmet Pizza πριν από 11 χρόνια στο Σίδνεϊ και η επιτυχημένη συνταγή του είχε ως αποτέλεσμα η Crust Gourmet Pizza να εξαπλωθεί όχι μόνο στην Πολιτεία της Ν.Ν. Ουαλίας και της Βικτώριας, αλλά και στο εξωτερικό. H ομογενειακή αλυσίδα εστιατορίων αριθμεί σήμερα 119 εστιατόρια συνολικά, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται και οι πιτσαρίες που έχει ανοίξει στη Νέα Ζηλανδία, την Σιγκαπούρη και πρόσφατα στις ΗΠΑ. Όπως έγινε γνωστό, οι κ.κ. Αναστασιάδης και Μιχάλης Λόγος, διευθύνων σύμβουλος της Crust Gourmet Pizza, θα παραμείνουν στο τιμόνι της εταιρίας, έστω και αν αυτή αλλάζει χέρια.

Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι ο Κώστας Αναστασιάδης άνοιξε την πρώτη του πιτσαρία στο προάστιο Annandale της Ν.Ν. Ουαλίας και ήταν ο πρώτος επιχειρηματίας που εισήγε το μαύρο κουτί συσκευασίας. Μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, οι πιτσαρίες της Crust Gourmet Pizza άρχισαν να ξεφυτρώνουν στη Ν.Ν. Ουαλία και τη Βικτώρια η μία μετά την άλλη. Το 2006, εκτιμώντας την έλλειψη παρόμοιου προϊόντος στην αγορά, η Crust εισάγει ένα πρωτοποριακό τότε προϊόν, την πίτσα χωρίς γλουτένη. Το 2008 είναι η χρονιά που εκτός από τη συνεχή εξάπλωση της επιχείρησης που συνεχίζεται, έρχεται και η αναγνώριση της ιδιαίτερα επιτυχημένης επιχειρηματικής δράσης του κ. Αναστασιάδη. Η Εrnst & Young τον επιλέγει ως έναν εκ των πλέον ευρηματικών  επιχειρηματιώντης χρονιάς. Στην Βικτώρια τα βραβεία της καλύτερης επιχείρησης πέφτουν, την ίδια χρονιά, βροχή. Τα εστιατόρια της Crust στα προάστια Armadale, Port Melbourne, Camberwell, Ashburton και Richmond ονομάζονται ως τα καλύτερα εστιατόρια των προαστίων αυτών από την εφημερίδα «Leader».

Ο κ. Αναστασιάδης βρίσκεται την ίδια χρονιά ανάμεσα στους φιναλίστ του περιοδικού «BRW» στην κατηγορία της πιο επιτυχημένης επιχείρησης αξίας $100 εκατ. και το 2009 το ίδιο περιοδικό καταχωρεί την επιχείρηση του ομογενή στην 14η θέση της εθνικής κατάταξης των πλέον επιτυχημένων αλυσίδων εστιατορίων της Αυστραλίας. Τέλος το 2010 η ομογενειακή επιχείρηση βραβεύεται ως η καλύτερη εταιρία λιανικής πώλησης κερδίζοντας το βραβείο Australian Business Awards.

ΠΗΓΗ: Neoskosmos.com