Προβλήματα με πτήσεις στη Φρανκφούρτη από απεργία στη Lufthansa

Συνεχίζονται τα προβλήματα με τις πτήσεις στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, μία ημέρα μετά την απεργιακή κινητοποίηση του ιπτάμενου προσωπικού της Lufthansa. Τουλάχιστον 20 πτήσεις ακυρώθηκαν σήμερα, Σάββατο, ενώ εξομάλυνση της κατάστασης αναμένεται εντός της ημέρας.

«Τα αεροσκάφη δεν βρίσκονται στο σωστό μέρος και τα πληρώματα δεν είναι διαθέσιμα» εξήγησε ο εκπρόσωπος του αεροδρομίου.

Το συνδικάτο UFO, στο οποίο ανήκουν τα δύο τρίτα των μελών του ιπτάμενου προσωπικού της Lufthansa, που αριθμεί 18.000 εργαζόμενους εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συμμετοχή στη  απεργιακή κινητοποίηση της Παρασκευής, κατά τη διάρκεια της οποίας ακυρώθηκαν 360 πτήσεις.

Η απεργία κηρύχθηκε έπειτα από την αποτυχία των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στη διοίκηση της εταιρείας και το συνδικάτο για τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας.

Τον Απρίλιο, το συνδικάτο ζήτησε αύξηση των μισθών κατά 5% σε διάστημα 15 μηνών με αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου, έπειτα από πάγωμα τριών ετών. Το συνδικάτο αρνείται επίσης την προσφυγή σε ιπτάμενο προσωπικό προσωρινής απασχόλησης από την εταιρεία.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό