Στο ειδυλιακό περιβάλλον του Καβουριού η “σύσκεψη” ΣΑΕ

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Στο πολυτελέστατο αθηναϊκό θέρετρο “Divani Apollon Palace”, στο Καβούρι, καλεί τα μέλη του Προεδρείου του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) ο Πρόεδρος κ. Στέφανος Ταμβάκης προκειμένου να “συσκεφθούν”, την Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου, στις 11 το πρωΐ!

Υπενθυμίζεται ότι την επομένη ημέρα, Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου, είναι προγραμματισμένη συνάντηση του Προεδρείου με τον Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα Απόδημου Εληνισμού, κ. Κων. Τσιάρα. Τη συνάντηση έχει ζητήσει ο πρόεδρος του ΣΑΕ, προκειμένου, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, να ενημερώσουν τον Υφυπουργό αναφορικά με τις θέσεις του ΣΑΕ για τις διαδικασίες που δρομολογεί το Υπουργείο και που κορύφωση θα έχουν την Τακτική Γενική Συνέλευση του προσεχούς Δεκέμβρη και τις εκλογές, γα την ανάδειξη νέου προεδρείου.

Στην  συνάντηση των μελών του Προεδρείου που θα πραγματοποιηθεί στο Καβούρι, υπάρχει ανοικτή ατζέντα καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες “θα συζητηθούν όλα τα θέματα”.

Ωστόσο κάτι τέτοιο είναι εκ των πραγμάτων αδύνατο.  Πιθανότερο θεωρείται να τεθούν σε συζήτηση οι θέσεις που θα υποστηρίξει το προεδρείο αναφορικά με την αλλαγή του Νόμου 3480/06 στη συνάντηση με τον κ. Τσιάρα, προτάσεις που ήδη έχουν προκαλέσει αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΑΕ καθώς εμφανίζονται ως “τελικές προτάσεις του προεδρείου” χωρίς, όμως, να έχουν εγκριθεί και από τα 11 μέλη, ενώ, το σημαντικότερο, δεν έχουν περιληφθεί οι διαφωνίες ορισμένων μελών του προεδρείου.

Μάλιστα το κείμενο των προτάσεων, που έχει διαμορφωθεί από το “μπλοκ”  Ταμβάκη-Σπυρόπουλου δεν έχει αποσταλεί στα Συντονιστικά και δεν έχει εγκριθεί, ούτε καν απ΄τις οργανώσεις της Ομογένειας.

Στη σύναξη του Καβουρίου, σύμφωνα με πληροφορίες, ενδέχεται να μην συμμετάσχει η Γραμματέας του ΣΑΕ Δρ. Όλγα Σαραντοπούλου ενώ έχει ήδη ενημερώσει εγγράφως το προεδρείο ότι δεν θα εμφανισθεί ο Συντονιστής Κεντρικής και Νότιας  Αμερικής κ. Νικ. Νικολαϊδης. Όπως διαμήνυσε,  την ημέρα της συνάντησης ο ίδιος θα βρίσκεται απασχολημένος “πολύ μακριά από τη Βουλιαγμένη”.

Τα δύο μέλη του προεδρείου θα παραστούν, πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, στην συνάντηση του Προεδρείου με τον Υφυπουργό κ. Τσιάρα.

Επίσης δεν θα συμμετάσχει και ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ κ Φίλιπ Κρίστοφερ ο οποίος παραμένει στις ΗΠΑ καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας.

Άγνωστη είναι, μέχρι αυτή την ώρα, η τελική απόφαση του Συντονιστή Χωρών πρώην Σοβιετικής Ένωσης κ. Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος φέρεται προβληματισμένος με το όλο κλίμα που επικρατεί στο προεδρείο του ΣΑΕ. Πιθανότερο είναι να εκπροσωπηθεί και πάλι από τον μη έχοντα δικαίωμα ψήφου κ. Κυριάκο Ιορδανίδη.

*Φωτογραφία πρώτης σελίδος. Ειδυλιακή γωνιά  στην βεράντα του “Divani Apollon Palace”, πάνω από τη θάλασσα, στη Βουλιαγμένη.