Ο Αβραμόπουλος στο Κάϊρο για συμπαράσταση

Σήμερα, Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012, ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος μεταβαίνει στο Κάιρο, μέλος τετραμελούς αποστολής, αποτελούμενης και από τους  ομολόγους του της Ιταλίας Giulio Terzi, της Κύπρου Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή και  της Μάλτας Tonio Borg.

Οι  Υπουργοί Εξωτερικών των τεσσάρων ευρωπαϊκών χωρών που γειτονεύουν άμεσα με την  Αίγυπτο θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με την πολιτική ηγεσία της χώρας  προκειμένου να μεταφέρουν ένα μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης της  Ευρωπαϊκής Ένωσης στη μεταβατική διαδικασία που είναι σε εξέλιξη εκεί. Στο  πλαίσιο των συναντήσεων τους, θα συζητηθούν διάφορα θέματα κοινού και  περιφερειακού ενδιαφέροντος, δεδομένου ότι η Αίγυπτος αποτελεί βασικό πυλώνα  σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και στον Αραβικό  κόσμο.

Το  πρόγραμμα επαφών των Υπουργών Εξωτερικών με την αιγυπτιακή ηγεσία περιλαμβάνει  συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Mohamed Morsi, τον Υπουργό Εξωτερικών Mohamed Kamal Amr καθώς και τον Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Nabil  El-Araby.

ΠΗΓΗ: ΕΔΩ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε