Η Ομοσπονδία Θεσσαλών Ευρώπης επισκέφτηκε το Δήμο Καλαμπάκας

«Είναι ισχυρή επιθυμία μας να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της Θεσσαλίας»

Tον Δήμο Καλαμπάκας επισκέφτηκε στις 07 Σεπτεμβρίου 2012 αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης «ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ». Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Σακελλαρίου μαζί με τους Αντιδημάρχους του Δήμου Καλαμπάκας κ. Ηρακλή Αλμπάνη, κ. Ιωάννη Ζαρόπουλο και κ. Δημήτριο Λύπα δέχτηκαν τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Θεσσαλών Ευρώπης κ. Διαμαντή Γκίκα καθώς και τον Γραμματέα της Ομοσπονδίας Θεσσαλών Ευρώπης κ. Ιωάννη Κιτσιο, στο γραφείο του στο Δημαρχείο Καλαμπάκας.

 Στην αρχή της συζήτησης ο Δήμαρχος κ. Σακελλαρίου ευχαρίστησε την Ομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης για το αξιόλογο πολιτιστικό έργο καθώς και για την φιλοξενία που είχε η αποστολή της Καλαμπάκας στην πρόσφατη επίσκεψη στο Δήμο Σβάμπαχ Γερμανίας.

 Τα κυριότερα θέματα που τόνισαν οι κ. Διαμαντής Γκίκας και κ. Ιωάννης Κίτσιος στη συζήτηση με τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους Καλαμπάκας ήταν μεταξύ άλλων:

* ο σημαντικός ρόλος της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης στην προβολή του τουριστικού πλούτου της περιοχής Καλαμπάκας και γενικότερα της Θεσσαλίας, όπου συμφωνήθηκε μια ειδική προβολή μέσω της Ομοσπονδίας Θεσσαλών Ευρώπης σε γερμανικά τουριστικά γραφεία. «Το δυναμικό δίκτυο της Ομοσπονδίας Θεσσαλών Ευρώπης είναι έτοιμο να προβάλλει τον τουριστικό πλούτο της Θεσσαλίας σε όλη την Ευρώπη» τόνισε ο Γραμματέας κ. Ιωάννης Κίτσιος.

 Η δυναμική μεσολάβηση της Ομοσπονδίας Θεσσαλών Ευρώπης μεταξύ επιχειρηματιών της περιοχής με ελληνικές και γερμανικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό με στόχο την προβολή των θεσσαλικών προϊόντων, ώστε να επιτευχθεί αύξηση εξαγωγής θεσσαλικών προϊόντων στο εξωτερικό. «Είναι ισχυρή επιθυμία μας να συμβάλλουμε και εμείς στην ανάπτυξη της Θεσσαλίας» τόνισε ο πρόεδρος κ. Διαμαντής Γκίκας.

  • και η συνεργασία πολιτιστικών, εκπαιδευτικών και αθλητικών οργανισμών του Δήμου Καλαμπάκας με αντίστοιχους οργανισμούς σε χώρες της Ευρώπης προσκαλώντας τον Δήμο Καλαμπάκας σε αντίστοιχες εκδηλώσεις!

 Ο Γραμματέας της Ομοσπονδίας Θεσσαλών Ευρώπης κ. Ιωάννης Κίτσιος τόνισε, ότι οι παραπάνω προτάσεις δεν απευθύνονται αποκλειστικά στο Δήμο Καλαμπάκας αλλά σε όλους τους Δήμους της Θεσσαλίας!

 Αφού υπήρξε ανταλλαγή απόψεων στα παραπάνω θέματα, ο κ. Γκίκας απηύθυνε πρόσκληση στον Δήμαρχο Καλαμπάκας στην Γερμανία στα πλαίσια της διοργάνωσης του 9ου Φεστιβάλ Θεσσαλών Ευρώπης που θα διοργανωθεί την Άνοιξη 2013 και του ευxήθηκε καλή επιτυχία στο σημαντικό έργο του!!

 Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Από το Γραφείο Τύπου της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης

Α’  Γραμματέας

Ιωάννης Κίτσιος