Φασούλι το φασούλι γενίζει το σακούλι με τα ελληνικά μετάλλια!

Το χάλκινο μετάλλιο στο ακόντιο κατηγορίας F54/55/56 κατέκτησε ο Μανώλης Στεφανουδάκης στους 14ους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο. Η επίδοση του αθλητή από την Κρήτη ήταν 27.37μ. Αυτό είναι το 12ο μετάλλιο για την Ελλάδα στους 14ους Παραολυμπιακούς Αγώνες «Λονδίνο 2012».Η συγκεκριμένη επίδοση αποτελεί και την καλύτερη εφετινή του Έλληνα αθλητή που κατάφερε να ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Μεξικανός Λουίς Αλμπέρτο Σεπέδα Φέλιξ με 28.07μ. (F54), ενώ το αργυρό μετάλλιο πήρε ο Ρώσος Αλεξέι Κουζνέτσοφ με 27.87μ. (F54). Ο Στεφανουδάκης είχε λάβει μέρος και στον τελικό της σφαιροβολίας στην ίδια κατηγορία όπου και κατετάγη 17ος.ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΕκτός τελικού ο Κωστάκης

Δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση στον τελικό των 50μ. ύπτιο της κατηγορίας S3 των Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου ο Γιάννης Κωστάκης. Ο Έλληνας κολυμβητής με χρόνο 1:13:21 τερμάτισε έβδομος στην δεύτερη προκριματική μένοντας εκτός συνέχειας του αγωνίσματος.

Αντιθέτως το «παρών» στον τελικό θα δώσουν οι Μπιεόνγκ Έον Μιν (Κορέα), Ντμίτρο Βινοχράντετς (Ουκρανία, ευρωπαϊκό ρεκόρ), Γιάνπινγκ Ντου (Κίνα), Μιγκέλ Άνχελ Μαρτίνεθ Ταχουέλο (Ισπανία), Αντρέι Μεστσεριάκοφ (Ρωσία), Χανχούα Λο (Κίνα), Μίκαελ Φρέντρικσον (Σουηδία) και Χαβιέ Ερνάντεθ Αγκιράν (Ισπανία).

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Όγδοος ο Κοτζιάς

Την όγδοη θέση στον τελικό του αγώνα αντοχής (κατηγορία Τ1-2) της ποδηλασίας δρόμου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου κατέλαβε ο Σταμάτης Κοτζιάς. Ο Έλληνας ποδηλάτης τερμάτισε σε χρόνο 54:10 μένοντας εκτός βάθρου. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Βρετανός Ντέιβιντ Στόουν με 45:17, δεύτερος τερμάτισε ο Ιταλός Τζόρτζιο Φαρόνι με 45:24, ενώ «χάλκινος» αναδείχθηκε ο Τσέχος Ντάβιντ Βόντρατσεκ με 48:34.

ΠΗΓΗ: Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση