Α.Λοβέρδος: «Τέλος η αναμονή, προχωρώ σε πολιτική ενέργεια!»

Μετά από πολύμηνες συζητήσεις για τη στάση που θα τηρήσει ο πρώην υπουργός και κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος απέναντι στις εξελίξεις στο κόμμα αλλά και απέναντι στον Ευάγγελο Βενιζέλο, η πολιτική του ενέργεια είναι πια γεγονός.
Την ανακοινώνει ο ίδιος μέσα από το βιβλίο του που αναμένεται να βρίσκεται αύριο Δευτέρα στα βιβλιοπωλεία. Πρόκειται για μια έκδοση που περιλαμβάνει  τις θέσεις της Νέας Ελληνικής Ανόρθωσης που αποτελεί ουσιαστικά και το όνομα της πολιτικής του ενέργειας, όπως ο ίδιος τη χαρακτηρίζει.
Ο πρώην υπουργός δε διστάζει να προτρέψει όσους επιχειρηματολογούν ότι ο δανεισμός είναι η μόνο πορεία προς την ανάπτυξη της χώρας, να αποχωρήσουν και να δώσουν τη θέση τους σε άλλους που μπορούν να δώσουν τη μάχη. Μιλά για την αναμονή του που τελείωσε περιμένοντας να πάρουν και άλλες πολιτικές δυνάμεις πρωτοβουλίες για την αλλαγή της πορείας της χώρας, ενώ κατηγορεί και για ανικανότητα τα πολιτικά κόμματα για να βγάλουν τη χώρα από την κρίση.
Τι προτείνει ως Εθνικό Σχέδιο για την ανόρθωση της χώρας, τι λέει για τα στελέχη των κομμάτων αλλά και τι έκανε και τι θα κάνει ο ίδιος στο άμεσο μέλλον.
Με σκληρή πολιτική γλώσσα αναφέρεται ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος στα όσα έγιναν μέχρι να φθάσουμε στο μνημόνιο αλλά και στις κινήσεις που έγιναν από τα πολιτικά κόμματα, με αποτέλεσμα σήμερα η χώρα να βρίσκεται λίγο πριν την κατάρρευση.
Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι είχε προβεί σε πρωτοβουλίες προκειμένου να κινητοποιηθούν και άλλες πολιτικές δυνάμεις και να εφαρμοσθεί ένα νέο εθνικό σχέδιο για τη χώρα που θα έχει ως βασικό άξονα την ανάπτυξη. Πρωτοβουλίες «για την ανάγκη να προχωρήσεις οι μεταρρυθμίσεις, να δοθεί μάχη κατά του συντεχνιασμού και να υπάρξει εθνική κυβερνητική συνεννόηση».
Ωστόσο όπως υπογραμμίζει:  «Η αναμονή μου, όμως λαμβάνει τέλος. Σε ότι αφορά τις προθέσεις μου, η έκδοση των θέσεων για τη Νέα Ελληνική Ανόρθωση συνιστά πολιτική ενέργεια».
Ο Ανδρέας Λοβέρδος αφήνει και σαφείς αιχμές για τους επικεφαλής των κομμάτων αλλά και για τον Ευάγγελο Βενιζέλο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Όπως είχα πει , παρουσιάζοντας τις θέσεις για τη Νέα Ελληνική Ανόρθωση στις 16 Φεβρουαρίου του 2012, χρειαζόμαστε αλλαγή υποδείγματος στην πολιτική. Οι πολίτες στις πρόσφατες εκλογές είπαν πως αυτό είναι απολύτως απαραίτητο. Πολλά πράγματα πρέπει να αλλάξουν: στα πρόσωπα, στα πράγματα, στις καταστάσεις».
Δίνει επίσης το στίγμα του λέγοντας ότι ενώ η χώρα βρίσκεται σ αυτήν την οικονομική κατάσταση, δεν είναι δυνατόν να εμπλεκόμαστε σε μικροκομματικές διαμάχες. «Είναι μοιρολατρική πορεία προς την επίταση της κρίσης, να βαδίζουμε προς τη χειροτέρευση της κατάστασης για τη χώρα και τους πολίτες είτε σφυρίζοντας αδιάφορα, είτε εμπλεκόμενοι σε μικροκομματικές διαμάχες, είτε προκρίνοντας το κομματικό συμφέρον σε σχέση με το εθνικό…».
Αφού ο πρώην υπουργός σημειώνει ότι με τη συγκεκριμένη πολιτική τα «χειρότερα είναι μπροστά» καταφέρεται και κατά των κομμάτων λέγοντας ότι: στα δραματικά προβλήματα που προκύπτουν από την κρίση χρέους και ανταγωνιστικότητας προστίθενται και τα προβλήματα που προέρχονται από την ανικανότητα των πολιτικών κομμάτων».
Τέλος ο Ανδρέας Λοβέρδος καταφέρεται κατά όσων επιχειρούν να πείσουν το λαό ότι η ανάπτυξη της χώρας είναι θέμα δανεισμού. Όπως τονίζει: «ΟΙ αμετανόητοι αυτοί πολιτικοί, οι οποίοι, σε πείσμα της κρυστάλλινης εμπειρίας, εξακολουθούν να πιστεύουν πως και η ανάπτυξη είναι ζήτημα διεθνούς επαιτείας , πρέπει να αποκαλυφθούν ως προς την ουσία των επιχειρημάτων τους στον ελληνικό λαό και να αφήσουν άλλους ρεαλιστικότερους και ανταγωνιστικότερους να δώσουν αυτή τη μάχη».
ΠΗΓΗ: NewsIt.gr

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε