Αφαίρεσαν τους αστυνομικούς από βουλευτές της Χρ.Αυγής

Με φωτογραφίες όσων συμμετείχαν στα έκτροπα σε Ραφήνα και Μεσολόγγι και καταγράφηκαν από τις κάμερες να σπάνε και να ισοπεδώνουν πάγκους μικροπωλητών άνδρες της Ασφάλειας ελέγχουν ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει στα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Από νωρίς το μεσημέρι απέναντι απ’ τα γραφεία της Χρυσής Αυγής υπάρχει μια κλούβα των ΜΑΤ και λίγο πιο πάνω άλλοι αστυνομικοί. Με μια διαφορά όμως…

Τα γραφεία είναι κλειστά. Λειτουργούν μόνο Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή απ’ τις 19:00 ως τις 21:00…

Το μήνυμα ωστόσο είναι σαφές. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ήδη έχει δώσει εντολές για συλλήψεις.

Ταυτοποιήθηκαν άλλα δυο άτομα που συμμετείχαν στα επεισόδια της Ραφήνας – εκτός από τους βουλευτές – και σχηματίζονται δικογραφίες εναντίον τους.

Ταυτόχρονα υπάρχουν άλλες δύο πολύ σημαντικές εξελίξεις.

Με εντολή του ίδιου του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια τέθηκε σε διαθεσιμότητα η διοικητής του Α.Τ. Της Ραφήνας που δεν επενέβη ως όφειλε κατά τη διάρκεια της … επέμβασης των βουλευτών και των μελών της Χρυσής Αυγής εναντίον των μικροπωλητών.

Mε εντολή εντολή του Αρχηγείου σταματάει και η διάθεση αστυνομικών για την ασφάλεια των βουλευτών της Χρυσής Αυγής καθώς κρίνεται ότι πρέπει “να αποφεύγεται, η άνευ υπαιτιότητας των παρισταμένων αστυνομικών, συγκάλυψη ποινικών αδικημάτων και η σύγκρουση καθηκόντων, ανάμεσα στα καθήκοντα προστασίας που τους έχουν ανατεθεί και στην υποχρέωσή τους για καταδίωξη και σύλληψη των παρανομούντων”

Πλέον από την αστυνομία θα φυλάσσονται μόνο τα γραφεία του κόμματος.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Ύστερα από εντολή του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαου Δένδια για πλήρη διερεύνηση του περιστατικού της Ραφήνας, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος έθεσε σε διαθεσιμότητα τη Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ραφήνας, για λόγους που σχετίζονται με την επιχειρησιακή διαχείριση του συμβάντος. Παράλληλα, διεξάγεται Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το ίδιο ζήτημα.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας παύει επίσης η διάθεση των Αστυνομικών, που έχουν διατεθεί για την προστασία των Βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ύστερα από την εξαγγελία του κόμματος ότι θα συνεχιστούν οι βίαιες ενέργειες και η αντιποίηση Αρχής. Η απόφαση αποσκοπεί στο να αποφεύγεται, η άνευ υπαιτιότητας των παρισταμένων αστυνομικών, συγκάλυψη ποινικών αδικημάτων και η σύγκρουση καθηκόντων, ανάμεσα στα καθήκοντα προστασίας που τους έχουν ανατεθεί και στην υποχρέωσή τους για καταδίωξη και σύλληψη των παρανομούντων. Της απόφασης εξαιρούνται όσοι αστυνομικοί διατίθενται για τη φρούρηση των κεντρικών Γραφείων της Χρυσής Αυγής και για την προστασία του Γενικού Γραμματέα του κόμματος.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη διαμηνύει προς όλες τις πλευρές ότι η Ελληνική Αστυνομία είναι η αρμόδια για την εφαρμογή του νόμου και της ασφάλειας στη χώρα και οποιοσδήποτε επιχειρεί να την υποκαταστήσει θα αντιμετωπίζει τις νόμιμες συνέπειες. Προς αυτή την κατεύθυνση έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες προς τις Αστυνομικές Αρχές, ώστε τα άτομα που προετοιμάζουν τέτοιου είδους ενέργειες ή συμμετέχουν σε αυτές να οδηγούνται στη Δικαιοσύνη.

Η Χρυσή Αυγή αντέδρασε έντονα με μια μακροσκελέστατη ανακοίνωση στην οποία μιλά για ωμή παραβίαση του Συντάγματος, για κατάφωρη βία και για σταλινικού τύπου μεθόδους

ΠΗΓΗ: NewsIt.gr