Γέφυρα φιλίας οι Έλληνες ομογενείς του Καναδά

Τη μεγάλη σημασία που έχει η ισχυρή παρουσία της ελληνικής ομογένειας στον Καναδά, η οποία αποτελεί γέφυρα φιλίας μεταξύ των δύο κρατών επεσήμαναν ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Πρόεδρος της Γερουσίας του Καναδά Noël A. Kinsella, οι οποίοι συναντήθηκαν στην Αθήνα.

Κατά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα, ο Πρόεδρος της Γερουσίας του Καναδά τόνισε ότι κύριος στόχος της επίσκεψής του ήταν να εκφράσει την αλληλεγγύη του Καναδά προς την Ελλάδα. Υπογράμμισε δε το σεβασμό της χώρας του προς τις τεράστιες προσπάθειες και θυσίες του ελληνικού λαού για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Ο Υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τον κ. Kinsella ότι πρόκειται να επισκεφθεί τον Καναδά στα τέλη Οκτωβρίου, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του ομολόγου του, ενώ υπογράμμισε τα αμοιβαία οφέλη για τις δύο χώρες από την προώθηση της συνεργασίας στους τομείς των επενδύσεων και του εμπορίου.

Αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις στην περιοχή μας, ο κ. Αβραμόπουλος ανέδειξε το σταθεροποιητικό ρόλο της Ελλάδας στη Νοτιο-Ανατολική Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο. Ο Πρόεδρος της Γερουσίας του Καναδά από την πλευρά του εξέφρασε την βούληση της χώρας του για την ανάπτυξη στρατηγικής συνεργασίας με την Ελλάδα, που αποτελεί εμπορική πύλη για την Ευρώπη και σημαντικό παράγοντα για την ειρήνη στην περιοχή.

Στη συνάντηση μετείχαν, επίσης, οι Γερουσιαστές James S. Cowan και Leo Housakos.