Βλέπει πρόοδο ο Ντράγκι της Ευρωπαϊκής Τράπεζας, αλλά και προκλήσεις

Με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι στην Φρανκφούρτη, συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ο οποίος συνεχίζει το γύρο επαφών που έχει αρχίσει στην Ευρώπη ώστε να προωθήσει τις ελληνικές θέσεις.

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι ο κ. Ντράγκι αναγνώρισε την πρόοδο που έχει συντελεστεί στη χώρα μας.  Παράλληλα επανέλαβε για ακόμη μία φορά ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της.
Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΚΤ, ο κ. Σαμαράς διαβεβαίωσε τον επικεφαλής της ΕΚΤ πως η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στην επαναφορά του οικονομικού μεταρρυθμιστικού της προγράμματος στο σωστό δρόμο.

«Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως η Ελλάδα έχει ήδη κάνει σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση της δημοσιονομικής σταθεροποίησης και του οικονομικού εκσυγκρονισμού, όμως παραμένουν μεγάλες προκλήσεις» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Ο Ελληνας πρωθυπουργός διαβεβαίωσε την αντιπροσωπεία της ΕΚΤ για την προσήλωση της κυβέρνησης στην επαναφορά του προγράμματος προσαρμογής στο σωστό δρόμο και της συνέχισης των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων ώστε η Ελλάδα να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της και να βάλει την οικονομία της και τα δημοσιονομικά της σε ένα σταθερό βηματισμό» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Εξάλλου ο κ. Σαμαράς μετά τη συνάντηση δήλωσε στους δημοσιογράφους πως επρόκειτο για μία παραγωγική συνάντηση. «Επέμεινα ότι είμαστε αποφασισμένοι να φανούμε συνεπείς στις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει αλλά και παράλληλα να επιταχύνουμε την ανάκαμψη της οικονομίας μας» πρόσθεσε.