Ο Κυπριακός τύπος σήμερα 11-09-12

Το μνημόνιο της Τρόϊκας και οι διάφορες εξελίξεις σε ό,τι αφορά το αίτημα για στήριξη της Κύπρου, οι αντιπαραθέσεις με φόντο τις προεδρικές εκλογές και η αποτροπή νέου φονικού με στόχο γνωστό επιχειρηματία στην Αγία Νάπα είναι τα βασικά θέματα με τα οποία ασχολείται ο σημερινός Τύπος στα πρωτοσέλιδά του. Προβάλλονται επίσης η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις στο δικαστήριο για το φονικό της Πάφου και η απόφαση των αιγοπροβατοτρόφων να αφήσουν ελεύθερα τα ζώα τους στα χωράφια.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα υπό τον τίτλο «Κομισιόν: Πολιτικό παιχνίδι με το μνημόνιο» και γράφει ότι στις Βρυξέλλες αποδίδουν σε πολιτικά παιχνίδια της Κυβέρνησης το γεγονός ότι η Κύπρος δεν έχει υποβάλει ολοκληρωμένο αίτημα για ένταξη σε μνημόνιο και ότι το θέμα αυτό είναι στην ατζέντα συζήτησης του άτυπου Εκοφίν, που συνέρχεται ην Παρασκευή στην Κύπρο. Αλλού γράφει για την έναρξη της σχολικής χρονιάς και για τα προβλήματα σε πολλά σχολεία μεταξύ αυτών του δημοτικού Αγίας Μαρίνας στη Λευκωσία. Σε άλλο θέμα η «Α» γράφει ότι η Αστυνομία απέτρεψε νέο φονικό στην Αγία Νάπα με στόχο και πάλι γνωστό επιχειρηματία και ότι με τη σύλληψη τριών ατόμων χθες θα οδηγηθεί στον ηθικό αυτουργό του πενταπλού φονικού του περασμένου Ιουνίου.

Με τον τίτλο «Συμβόλαιο θανάτου: Στόχος γνωστός Κύπριος επιχειρηματίας», η «Σημερινή» γράφει ότι ένας εκ των συλληφθέντων χθες στην επαρχία Αμμοχώστου παραδέχθηκε ότι έφτασαν στην Κύπρο για να δολοφονήσουν Κύπριο στην Αγία Νάπα. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται σε μαρτυρία στο δικαστήριο ότι το τρίχρονο κοριτσάκι που δολοφονήθηκε με τη μητέρα του στην Πάφο είχε προηγουμένως υποστεί βιασμό. Σε άλλο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα η εφημερίδα αναφέρεται στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς με την παρουσία χθες των μαθητών σε δημοτικά και νηπιαγωγεία και σήμερα σε γυμνάσια και λύκεια.
«Ρωτούν αν αλλάξαμε γνώμη» είναι ο τίτλος του κύριου θέματος του «Φιλελευθέρου» που γράφει ότι οι Βρυξέλλες αναμένουν τη Λευκωσία να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της σε ό,τι αφορά το αίτημα για προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης και ότι στην ΕΕ επικρατεί δυσφορία για τη ‘διγλωσσία΄ της Κύπρου. Αλλού ο «Φ» γράφει ότι η νομοθεσία που δεν επιτρέπει στους αλλοδαπούς να αποκτήσουν δεύτερη κατοικία στην Κύπρο διώχνει αγοραστές και στερεί από το κράτος την είσπραξη τελών και την εισροή κεφαλαίων. Σε άλλο δημοσίευμα, η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Υπουργός Εμπορίου ζήτησε έκθεση για την πρόθεση του ΔΣ της Κυπριακής Εταιρείας Αποθήκευσης Πετρελαιοειδών να καταβάλει σε οκτώ πλεονάζοντες εργαζομένους πρόσθετο ποσό 2.1 εκ. ως αποζημίωση.

Η «Χαραυγή» στεγάζει το πρωτοσέλιδό της υπό τον τίτλο «Αμηχανία σε ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ» και γράφει ότι τα δύο κόμματα τηρούν σιγήν ιχθύος για τα δημοσιεύματα σε σχέση με τις θέσεις Αναστασιάδη στο Κυπριακό. Αλλού προβάλλει την ομιλία του Αντρου Κυπριανού χθες βράδυ στην Αραδίππου, τις αναφορές του στις έρευνες για τις τράπεζες και την τοποθέτηση ότι το κόμμα του ‘δεν έχει να κρύψει τίποτα’. Επίσης η «Χ» αναφέρεται στην καταγγελία του ΑΚΕΛ κατά της εφημερίδας «Πολίτης» με αφορμή δημοσίευμα για παραγραφή χρεών του ΑΚΕΛ και της ΠΕΟ.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» στεγάζει το πρωτοσέλιδό της υπό τον τίτλο «Αποτράπηκε δεύτερο φονικό στην Αγία Νάπα» και αναφέρεται στη σύλληψη χθες τριών ατόμων από την Ελλάδα που κατέφθασαν στο νησί με στόχο να προβούν σε νέα εγκληματική ενέργεια. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στην απελευθέρωση χιλιάδων ζώων από τους αιγοπροβατοτρόφους στην Πάφο που αντιδρούν στη μη καταβολή του 100% της επιδότησης από το κράτος. Επίσης πρωτοσέλιδα προβάλλεται τα εργατικό ατύχημα στη Λεμεσό με θύμα Ρουμάνο εργάτη σε υπό ανέγερση οικοδομή που δεν πληρούσε τους κανόνες ασφαλείας.