Νέα απεργία εξαγγέλλει η ΑΔΕΔΥ

Την απόφασή της να προχωρήσει, σε συνεννόηση με τη ΓΣΕΕ σε 24ωρη γενική απεργία άμεσα, επιβεβαίωσε η χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ σε ένδειξη… διαμαρτυρίας για τα σχεδιαζόμενα μέτρα μείωσης μισθών και συντάξεων.

Η ημερομηνία της απεργίας θα οριστεί τις επόμενες ημέρες, ενώ για την προετοιμασία της η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιεί συνελεύσεις στους χώρους εργασίας.

Η ΑΔΕΔΥ απηύθυνε κάλεσμα στους δημοσίους υπαλλήλους, τις πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις να οργανώσουν πολύπλευρες δραστηριότητες με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Παράλληλα, αποφάσισε την πραγματοποίηση κινητοποιήσεων την ημέρα που θα ανακοινωθούν τα μέτρα σε όλες τις πόλεις της χώρας, με ευθύνη των νομαρχιακών τμημάτων και σε συνεργασία με τα Εργατικά Κέντρα και άλλες μαζικές και κοινωνικές οργανώσεις, καθώς επίσης και την πραγματοποίηση απογευματινού συλλαλητηρίου στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι συμμετείχαν σήμερα, με τρίωρη στάση εργασίας, στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών.