Ο Βρετανός ράπερ Plan B «φαβορί» για το φετινό βραβείο Mercury

  •   Βραβείο Mercury 2012 Βραβείο Mercury 2012 ΕΡΤ

Ο Βρετανός ράπερ Plan B, αλλά και ο κιθαρίστας και τραγουδιστής Richard Hawley είναι εφέτος τα «φαβορί» στη λίστα των υποψηφίων για το βραβείο Barclaycard Mercury Prize που απονέμεται κάθε χρόνο στο καλύτερο δισκογραφικό άλμπουμ με «σφραγίδα» από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία. Ανάμεσα στους καλλιτέχνες και τα συγκροτήματα που είναι εφέτος υποψήφια προς βράβευση, οι: Alt-J, The Maccabees, Jessie Ware και Michael Kiwanuka.

Ο νικητής θα ανακοινωθεί στην ειδική τελετή βράβευσης, που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο την 1η Νοεμβρίου. Το έπαθλο για το καλύτερο άλμπουμ της χρονιάς συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 20.000 λιρών. Και ενώ τα στοιχήματα πέφτουν «βροχή» υπέρ των Hawley και Plan B, οι υπόλοιποι καλλιτέχνες (Django Django, Lianne La Havas, Roller Trio κ.α.)– υποψήφιοι στη λίστα- θεωρούνται εξίσου πιθανοί νικητές.

Το περσινό (2011) βραβείο Barclaycard Mercury Prize είχε κερδίσει η τραγουδίστρια P.J. Harvey για το άλμπουμ της με τίτλο «Let England Shake». Εφέτος, η τελετή ανάδειξης του νικητή θα μεταδοθεί από το Βρετανικό κανάλι «Channel 4».

Πηγή: ert.gr

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε