Θα κρατούν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές από την επιστροφή φόρου!

Η εφορία θα συμψηφίζει την επιστροφή φόρου που δικαιούνται οι φορολογούμενοι, με τυχόν ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχουν προς το Δημόσιο. Αυτό προβλέπεται σε απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, σχετικά με τη διαδικασία επιστροφής φόρου προς τους φορολογούμενους από την εκκαθάριση των φετινών φορολογικών δηλώσεων.

Σύμφωνα με την απόφαση, στους φορολογούμενους που δικαιούνται επιστροφή φόρου μεγαλύτερη των 1.500 ευρώ, το εκκαθαριστικό σημείωμα δεν θα περιλαμβάνει ειδοποίηση για την είσπραξη του πόσου, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να προηγηθεί έλεγχος από την αρμόδια εφορία.

Ειδικά για τους φορολογούμενους που έχουν υποβάλει τη δήλωση φόρου εισοδήματος ηλεκτρονικά, θα αποτυπώνεται στο εκκαθαριστικό σημείωμα σχετική σημείωση για την υποχρέωση προσκόμισης της δήλωσης με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην αρμόδια ΔΟΥ, για τον έλεγχο των επιστρεφόμενων ποσών.

Για τους φορολογούμενους χωρίς ληξιπρόθεσμα χρέη και με επιστροφή φόρου μικρότερη των 1.500 ευρώ, στο εκκαθαριστικό σημείωμα που θα παραλάβουν θα υπάρχει ενσωματωμένη ειδοποίηση για την είσπραξη του φόρου εισοδήματος.

Ωστόσο, η Εφροίες δεν συμψηφίζουν αυτά που εκείνες χρωστούν στους πολίτες με τυχόν οφειλές πολιτών! Όλα όπως βολεύει τον εισπρακτικό μηχανισμό…