2-1ο Ολυμπιακός τον ΠΑΣ μέσα στα Ιωάννινα

Με νίκη συνέχισε τις υποχρεώσεις του για την 3η ημέρα του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 2-1 στα Ιωάννινα του ΠΑΣ και έκαναν το 3Χ3 στο ξεκίνημα της περιόδου. Τα τέρματα των νικητών σημείωσαν οι Μήτρογλου (60΄) και Τζιμπούρ (67΄), ενώ για τους γηπεδούχους μείωσε ο Γεωργίου στο 68΄.
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση προπαθώντας να διώξει το άγχος σε μια πολύ δύσκολη έδρα. Από την πλευρά της η ομάδα των Ιωαννίνων, μετά το πολύ καλό αποτέλεσμα της περασμένης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (1-1) είχε την ψυχολογία με το μέρος της και ήθελε να συνεχίσει το σερί. Ο Ολυμπιακός είχε δύο μικροευκαιρίες με τον Γκρέκο στο 6΄ και στο 11΄, χωρίς όμως να είναι ιδιαίτερα απειλητικός για την εστία του Φεγκρούς. Η πρώτη καλή φάση για τους ερυθρόλευκους ήρθε στο 34΄ όταν ο Μασάντο εκτέλεσε το φάουλ, στο δεύτερο δοκάρι ο Σιόβας έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Το δίλεπτο του πρώτου ημιχρόνου όμως ήταν το 39΄-40΄. Στο 39΄ Ο Ιμπαγάσα εκτέλεσε φάουλ, ο Μανωλάς έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Φεγκρούς. Ένα λεπτό αργότερα ο Ντε Βινσέντι, έφυγε μόνος του, πέρασε τον Κάρολ, αλλά το πλασέ του βρήκε το δεξί δοκάρι της εστίας του Βορειοϊρλανδού τερματοφύλακα.
Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο, με τον Ολυμπιακό να πιέζει και τον ΠΑΣ να είναι πολύ καλά οργανωμένος. Στο 52΄ οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν σημαντική διπλή ευκαιρία, όταν το σουτ του Μασάντο απέκρουσε ο Φεγκρούς, ενώ και στο νέο πλασέ του Τζεμπούρ ο γκολκίπερ του ΠΑΣ ήταν και πάλι στην θέση του. Τελικά το γκολ για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 60΄ από τον Μήτρογλου, που είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο δύο λεπτά νωρίτερα. Ο Αμπντούν εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Τσουκαλά, άνοιξε για τον Τζεμπούρ, ο οποίος με τη σειρά του έκανε ένα υπέροχο γύρισμα και ο Μήτρογλου έστειλε τη μπάλα στην άδεια εστία. Επτά λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 67΄ μετά από εξαιρετική πάσα του Ιμπαγάσα στον Τζεμπούρ ο τελευταίος δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0 για την ομάδα του.
Και εκεί που όλα έδειχναν ότι ο Ολυμπιακός είχε εξασφαλίσει το “τρίποντο”, στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Γεωργίου εκμεταλλεύτηκε τη λάθος συννεννόηση του Κάρολ με τον Σιόβα και σε κενή εστία έκανε το 2-1, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.
Στην συνέχεια στο 79′ ο Ίλιτς έκανε ένα καλό σουτ που πέρασε έξω. Στο 81′ ο Ιμπαγάσα απείλησε με φάουλ με την μπάλα όμως να μην βρίσκει τον επιθυμητό στόχο.
Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης πάντως ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε μία πολύ καλή διπλή ευκαιρία. Ο Τζάνης νικήθηκε στο τετ α τετ με τον Κάρολ ενώ ο επερχόμενος Ντε Βινσέντι έκανε ένα σουτ που απέκρουσε ο Κάρολ.
Διαιτητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

Κίτρινες: Κολοβέτσιος, Πάντος – Μοντέστο, Μανωλάς
Οι συνθέσεις:
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Κολοβέτσιος, Πάντος, Μιχαήλ, Ντάσιος, Λίλα (62΄ Τζανής), Πατσατζόγλου (89΄ Νικλητσιώτης), Τσουκαλάς, Γεωργίου (72΄ Βίλα), Ντε Βινσέντι, Ιλιτς.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Παπάζογλου, Χολέμπας, Σιόβας, Μανωλάς, Μοντέστο, Ιμπαγάσα, Γκρέκο (58΄ Μήτρογλου), Αμπντούν (73΄ Φουστέρ), Μασάντο, Τζιμπούρ (85΄ Φέισα).