Οι Ελληνοαμερικανοί υποστηρικτές του Ομπάμα και του Ρόμνεϊ

 

Λίστα με τα ονόματα των Ελληνοαμερικανών  εκατομμυριούχων που στηρίζουν τους υποψηφίους προέδρους των Δημοκρατικών και του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος δημοσιεύει η αθηναϊκή εφημερίδα “Εσπρέσσο” στο φύλλο της της 17ης Σεπτεμβρίου 2012.

Οι κορυφαίοι ελληνοαμερικανοί επιχειρηματίες της πρώτης και της δεύτερης γενιάς,  αλλά και άλλοι ομογενειακοί παράγοντες έχουν ριχθεί για τα καλά στον αγώνα για την εκλογή του νέου Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πολιτικοί ηγέτες της ομογένειας, όπως ο Κρις Σπύρου, πρώην Πρόεδρος της Βουλής του Νιού Χαμσάιρ και π. πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, ταξίδεψε τις μέρες αυτές από την Ελλάδα στις ΗΠΑ, μόνο και μόνο για να συμβάλει στον προεκλογικό αγώνα του Δημοκρατικού Κόμματος. Ο Αδελφός του Κρις Σπύρου, επιτυχημένος προπονητής Μπάσκετ, Στέλιος Σπύρου, ο γνωστός δικηγόρος Κώστας Αλεξάκης, ο Αντριου Λιβέρης, ο ΄’Αγγελος Τσακόπουλος, ο Τζόρτζ Τσούνης, ο Τζον Κατσιματίδης, ο Τομ Κορολόγος, ο Τζορτζ Αργυρός είναι μερικοί από τους Ελληνοαμερικανούς που τάσσονται υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου ενισχύοντας οικονομικά την προεκλογική τους εκστρατεία με σηματικά ποσά.

Θα ακολουθήσει ρεπορτάζ για την δραστηριότητα της ελληνοαμερικανικής παροικίας στο Νιου Χαμσάιρ.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=79&la=2&catid=1&artid=1572504