Ο σκηνοθέτης που προκάλεσε την αγανάκτηση του μουσουλμανικού κόσμου

Είναι ο άνθρωπος που εξαιτίας του έχει ξεσηκωθεί ο αραβικός κόσμος.  Τουλάχιστον έτσι λένε. Είναι ο άνθρωπος που με μια χειρίστης ποιότητας  ταινία, κάτάφερε – απορίας άξιον – να την κάνει γνωστή στα πέρατα της  Γης και μάλιστα να προκαλέσει την οργή τόσων εκατομμυρίων ανθρώπων.

Η αφορμή και όχι για πολλούς η αιτία του ξεσηκωμού μουσουλμάνων σε όλο τον κόσμο, ονομάζεται Νακουλα Μπάσελεϊ Νακουλα.
Είναι 55 ετών και το FBI πήγε σπίτι του, τον πήρε και λίγες ώρες αργότερα τον άφησε ελεύθερο. Από τότε η τύχη του αγνοείται. Ο Αιγυπτιακής καταγωγής δημιουργός της ταινίας φυσικά κρύβεται! “Εξαφανίστηκε”, είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του Σερίφη. “Δεν ξέρουμε που έχει πάει. Πάντως είπε ότι σπίτι του δεν επιστρέφει.

Οταν οι πράκτορες του FBI πήγαν να τον πάρουν για ανάκριση, φορούσε ένα παλτό, είχε κρύψει με ένα φουλάρι το πρόσωπό του και φορούσε και γυαλιά.
Η ταινία προωθήθηκε από δεξιούς αντι-Μουσουλμάνους Ευαγγελικούς Κόπτες Χριστιανούς, όπως τον Morris Sadek, Αιγυπτιο-αμερικανό και τον πάστορα της Φλόριντας Τέρι Τζόουνς, που είναι γνωστός για το δημόσιο κάψιμο αντίτυπων του Κορανίου.
O Νακούλα είχε από παλιά ανοιχτούς λογαριασμούς με την δικαιοσύνη. Εχει καταδικαστεί σε 21 μήνες φυλακή το 2010 για τραπεζική απάτη.
Υπενθυμίζουμε ότι η ταινία «Η αθωότητα των μουσουλμάνων, Innocence of  Muslims», παρουσιάζει τον Μωάμεθ αποσταθεροποιημένο και παιδεραστή.

ΠΗΓΗ: newsIt.gr