Σ/Ν για ψήφο Αποδήμων θα καταθέσουν οι “Ανεξάρτητοι Έλληνες”

 

Σχέδιο νόμου που θα προβλέπει τη δυνατότητα των ομογενών να συμμετέχουν στις εθνικές εκλογές ψηφίζοντας στους τόπους διαμονής τους, αλλά και να εκπροσωπούνται στη Βουλή, θα καταθέσει το κόμμα “Ανεξάρτητοι Έλληνες”.

Αυτό τόνισε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του κόμματος κ. Πάνος Καμμένος.

«Την ώρα που το Έθνος δέχεται επίθεση, οι δυνάμεις του ελληνισμού και ιδιαίτερα οι δυνάμεις της ομογένειας, θα πρέπει να συμμετέχουν στα κοινά» τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, διά του βουλευτού και εκπροσώπου Τύπου κ. Τέρενς Κουϊκ, έχουν ασχοληθεί ιδιαίτερα με ομογενειακά ζητήματα. Μάλιστα ο κ. Κουϊκ έχει υποβάλει ερώτημα στη Βουλή σχετικά με το ελληνικό Σχολείο Αλεξάνδρειας και τους δασκάλους που ζητά για την απρόσκοπτη λειτουργία του.

Σύμφωνα με τον κ.Ζώη, «αυτό συμβαίνει όταν δεσμεύεσαι ότι πρώτα θα επιβάλλεις τα μέτρα και μετά θα τα διαπραγματευτείς».

Ο εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κατέληξε λέγοντας ότι «είναι αργά για δάκρυα» αλλά παράλληλα εκτίμησε ότι τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση «έχουν έστω και την υστάτη στιγμή την υποχρέωση για αλλαγή πορείας».

«Θα το τολμήσουν οι πρόθυμοι κυβερνητικοί εταίροι της τρίτης μνημονιακής κυβέρνησης;» διερωτήθηκε ο κ. Ζώης.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο επισκεπτόμενος τις ημέρες αυτές τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κων. Τσιάρας όσο και ο αναμενόμενος σήμερα επίσης να αφιχθεί στις ΗΠΑ Υπουργός Εξωρερικών κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος με δηλώσεις τους στην ΡΗΡ, αλλά και σε άλλα δημοσαιογραφικά όργανα, ο κ. Τσιάρας και σε δηλώσεις του προς τους Ομογνενείς, έχουν ταχθεί υπέρ της ψήφου των Αποδήμων.

Μάλιστα ο κ. Αβραμόπουλος, σε συνέντευξή του στον ¨Εθνικό Κήρυκα λίγες ώρες πριν αφιχθεί στην Αμερική, επανέλαβε τη βούληση και την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να δοθεί το δικαίωμα ψήφου στην Ομογένεια.

Στην ερώτηση «πού στέκεστε στο θέμα του δικαιώματος ψήφου στην Ομογένεια;», ο Υπουργός είπε πως «οι προεκλογικές δεσμεύσεις θα τηρηθούν. Τούτη την ώρα είναι σε εξέλιξη οι διαβουλεύσεις με τις συναρμόδιες και τις συμπλεκόμενες υπηρεσίες ώστε να γίνουν ανακοινώσεις στην ώρα τους».
Πρόσθεσε πως «η συμμετοχή του Οικουμενικού Ελληνισμού στην εξωτερική πολιτική της Ελλάδος είναι σημαντική διότι το κριτήριο και το κίνητρο είναι η άδολη αγάπη για την πατρίδα, η σωστή κρίση και αξιολόγηση τόσο των προγραμμάτων όσο και των προσώπων και σαν έλθει η ώρα οι Ελληνες ομογενείς θα συμβάλουν στην ποιοτική αναβάθμιση της λειτουργίας του πολιτικού συστήματος της χώρας πέραν της σημαντικής τους συμβολής στην υιοθέτηση σωστότερων και αποτελεσματικότερων πολιτικών».
Απέφυγε ωστόσο να δεσμευθεί με τον ακριβή χρόνο που θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις για το θέμα. Συγκεκριμένα, στην ερώτηση πότε θα γίνουν οι ανακοινώσεις, απάντησε «στην ώρα τους» και εξήγησε πως «αυτά τα διαχειρίζονται οι αρμόδιες υπηρεσίες κι όταν ολοκληρωθούν θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις. Δεν είναι θέμα ωρών, ούτε εβδομάδων, έχει να κάνει με την ολοκλήρωση μιας διαδικασίας. Αλλωστε, αυτό που μετράει δεν είναι ο χρόνος, αλλά το αποτέλεσμα, διότι πολλές φορές στο παρελθόν είχαν γίνει τέτοιες εξαγγελίες που δεν τηρήθηκαν. Τα δεδομένα έχουν αλλάξει για τη λήψη αυτής της απόφασης και οι νέες τεχνολογίες μπορούν να μας βοηθήσουν. Το σημαντικότερο όμως είναι η πολιτική βούληση».