Δισεκατομμυριούχοι και ομογενείς!

Στη φετινή λίστα του περιοδικού «Forbes» με τους 400 πιο πλούσιους Αμερικανούς πολίτες «φιγουράρουν» έξι ομογενείς, η συνολική περιουσία των οποίων ξεπερνά τα 14 δισεκατομμύρια δολάρια.

Όπως αναφέρει ο “Εθνικός Κήρυξ” της Νέας Υόρκης, στην 92η θέση βρίσκεται ο ελληνο-ιταλικής καταγωγής Τζον Πολ Ντετζόρια, με την περιουσία του να ανέρχεται στα 4 δισεκατομμύρια δολάρια. Μεγάλο μέρος των ετήσιων εσόδων του είναι από την εταιρεία του, «John Paul Mitchell Systems», που παρασκευάζει προϊόντα για τα μαλλιά.

Στην 132η θέση ακολουθεί ο καταγόμενος από τη Νίσυρο Τζον Κατσιματίδης, με περιουσία που ανέρχεται στα 3 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο ομογενής κροίσος που ζει στη Νέα Υόρκη, είναι ιδιοκτήτης της αλυσίδας σουπερμάρκετ «Red Apple Group», ενώ δραστηριοποιείται και στον τομέα της ενέργειας.

Ο επόμενος ομογενής στον κατάλογο του «Forbes» , είναι ο Τζιμ Ντέιβις, ιδιοκτήτης της εταιρείας αθλητικών ειδών «New Balance», με περιουσία στα 2.1 δισεκατομμύρια δολάρια και καταλαμβάνει την 239η θέση.

Στην 250η θέση βρίσκεται ο Μάικλ Τζαχάρης, με προσωπική περιουσία 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια, ο οποίος δραστηριοποιείται στον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας. Στην ίδια θέση είναι και ο ομογενής Τζορτζ Αργυρός, που ασχολείται με τον κτηματομεσιτικό τομέα και κατέχει περιουσιακά στοιχεία ύψους 1,9 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Τέλος, στην 360η θέση βρίσκεται ο Ντιν Μητρόπουλος, από το Γκρίνουιτς του Κονέκτικατ, με την προσωπική του περιουσία να αγγίζει τα 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια.