Προτιμάτε τα ελληνικά προϊόντα

«Από τους 800.000 ελεύθερους επαγγελματίες οι 280.000 είναι έμποροι και δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι φορολογούνται δύο φορές, μία στην πηγή που είναι η μικρομεσαία επιχείρησή τους και μία ως φυσικά πρόσωπα.

Η στοχοποίηση, λοιπόν, και η εξόντωση του μικρομεσαίου εμπόρου δεν πρέπει να είναι το ζητούμενο, ούτε είναι η λύση για την πάταξη της φοροδιαφυγής.  Η μόνη λύση είναι ένα νέο, απλό, δίκαιο, σταθερό και αυστηρό φορολογικό σύστημα, αλλά με ίσους όρους για όλους». Αυτό ανέφερε σε δήλωσή του με αφορμή τον εορτασμό της “Ημέρας του Εμπορίου” στις 22 Σεπτεμβρίου 2012 ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Β. Κορκίδης.

Ο κ. Κορκίδης υπογράμμισε στη δήλωσή του πως “για την υπέρβαση της κρίσης, όλοι πρέπει να αντιληφθούμε ότι η απάντηση στο μεγάλο πρόβλημα της χώρας, δεν μπορεί να είναι άλλη από την επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας και τη στήριξη των μικρομεσαίων ελληνικών ανταγωνιστικών επιχειρήσεων.

Το ελληνικό εμπόριο πρέπει να γίνει το εφαλτήριο για την αναπτυξιακή διαδικασία, αφού συνιστά έναν πολλαπλασιαστή νέων πηγών ανάπτυξης και παραγωγής πλούτου στην ελληνική οικονομία, ενώ μπορεί να επικοινωνεί άμεσα με τις βαριές μεταβλητές της ελληνικής οικονομίας”.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η μικρομεσαία εμπορική επιχείρηση αναζητά μεταρρυθμίσεις που μπορούν να στηρίξουν μία νέα αναπτυξιακή διαδικασία, αρκεί οι κυβερνητικοί εταίροι να επιλέξουν και να συμφωνήσουν ρεαλιστικά μέτρα. Αυτός είναι ο μόνος ασφαλής δρόμος για την έξοδο της χώρας από την κρίση και όχι η νέα, χωρίς μέτρο, φορολογική επίθεση που διαρρέει και προσφέρει στην τρόικα το ΥΠΟΙΚ.

“Οι Έλληνες έμποροι παρά το μαρτύριο που περνάμε καθημερινά, σαφώς και δεν είμαστε «άγιοι», ούτε της νοοτροπίας «σφάξε με, πασά μου, ν΄ αγιάσω», όμως τουλάχιστον έχουμε θεσμοθετημένη ημέρα εορτασμού και όσο υπάρχει ελληνικό εμπόριο, αυτή θα είναι η 22α Σεπτεμβρίου” κατέληξε ο κ. Κορκίδης.

Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε, για τον εφετινό εορτασμό της Ημέρας του Εμπορίου, το Σάββατο, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών θα συμμετάσχει σε δράσεις με κεντρικό μήνυμα:

– Ενισχύουμε την Αγορά της Αθήνας

– Στηρίζουμε τις Ελληνικές Επιχειρήσεις

– Προτιμάμε τα Ελληνικά προϊόντα

Στο πλαίσιο αυτό, έχει προτείνει στους εμπόρους:

– Να διατηρήσουν ανοικτό το κατάστημά τους έως τις 7 το απόγευμα, χρόνος που επιτρέπεται από το ισχύον πλαίσιο νόμου.  Η λειτουργία των καταστημάτων μέχρι εκείνη την ώρα, σε συνδυασμό με τις δράσεις που διοργανώνονται από τον δήμο Αθηναίων και τη Πολιτεία, κατά τη διάρκεια της «Εβδομάδας χωρίς αυτοκίνητο» (Mobility Week) εκτιμάται ότι θα προσδώσουν ένα εορταστικό κλίμα στη πόλη και θα ενισχύσουν την επισκεψιμότητα στην αγορά.

– Να προσφέρουν δώρα στους καταναλωτές, καταχωρώντας τη σχετική προσφορά τους στο «ΠΑΜΕ ΑΘΗΝΑ» (www.pameathina.net) που δίνει τη δυνατότητα στους εμπόρους της Αθήνας να προβάλλουν δωρεάν τις επιχειρήσεις και τα προϊόντα τους στο διαδίκτυο, αλλά και μέσω ειδικής εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα.

– Να αναλάβουν την οργάνωση τοπικών δράσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ