Παγκόσμια Ναυτική Ημέρα-100 χρόνια μετά τον Τιτανικό

Από τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου έως την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματισθεί από το Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό IMO, ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ναυτικής Ημέρας. Ειδικά για τη χώρα μας ο εορτασμός θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου.

Το θέμα του φετινού εορτασμού είναι «Εκατό χρόνια μετά τον Τιτανικό». Σε μήνυμά του, ο γενικός γραμματέας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) Koji Sekimizu, αναφέρει ότι σε κάθε νέα γενιά πλοίων συμβαίνουν ατυχήματα, ενισχύοντας την ανάγκη για συνεχή βελτίωση.

«Οι προσπάθειές μας να προωθήσουμε την ασφάλεια ναυσιπλοίας πόσο μάλλον στα επιβατηγά πλοία δεν θα σταματήσουν ποτέ. Θα πρέπει να αντιδρούμε ταχύτατα και προληπτικά», τονίζει ο Koji Sekimizu.

Ο ίδιος προέτρεψε τις κυβερνήσεις των κρατών-μελών του ΙΜΟ και τη ναυτιλιακή βιομηχανία να ανανεώσουν την αποφασιστικότητά τους για βελτίωση και ενίσχυση της ασφάλειας των επιβατηγών πλοίων, σήμερα και στο μέλλον.

Σημειώνεται ότι τον Ιούνιο του 2013 θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο διήμερο συμπόσιο στα Κεντρικά Γραφεία του ΙΜΟ με θέμα το «μέλλον της ασφάλειας των πλοίων».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr