Ξεσηκώθηκαν οι μουσουλμάνοι και στην Αθήνα

– Πέτρες και δακρυγόνα μεταξύ ΜΑΤ και Μουσουλμάνων – Διαμαρτύρονται για την ταινία με τον Μωάμεθ – Έβγαλαν ακόμη και την τεθωρακισμένη αύρα “Αίαντα”

Άνοιξαν οι δρόμοι γύρω πέριξ της  πλ.Ομονοίας καθώς ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση που  πραγματοποίησαν περίπου 500-600 μουσουλμάνοι διαμαρτυρόμενοι κατά  κινηματογραφικής ταινίας με θέμα τον προφήτη Μωάμεθ, η οποία έχει  ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στον μουσουλμανικό κόσμο.
Λίγο πριν ολοκληρωθεί η συγκέντρωση υπήρξαν επεισόδια μεταξύ των μουσουλμάνων και των ΜΑΤ με τους πρώτους να σπάνε καταστήματα και αυτοκίνητα στην οδό Πειραιώς και τους γύρω δρόμους όπου στη συνέχεια εξαφανίστηκαν. Κατα τη διάρκεια των επεισοδίων έγιναν 40 προσαγωγές. Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια για εξακρίβωση στοιχείων, όπου και εξετάζονται για να διαπιστωθεί αν προκύπτουν στοιχεία για συμμετοχή τους σε αξιόποινες πράξεις, διαφορετικά θα αφεθούν ελεύθεροι.

Από τις 3  το μεσημέρι κοινότητες μουσουλμάνων από όλη την Αθήνα συγκεντρώθηκαν  στην πλ.Ομονοίας φωνάζοντας συνθήματα και αποπειράθηκαν να  πραγματοποιήσουν πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία. Ισχυρές  αστυνομικές δυνάμεις, που είχαν από νωρίς αποκλείσει σειρά οδών πέριξ  της πλατείας Ομονοίας, τους απέτρεψαν και ακολούθησαν μικρο-επεισόδια  και ρίψη δακρυγόνων.
Περί τις 6:15 το απόγευμα, αστυνομικές  δυνάμεις πραγματοποίησαν επιχείρηση απώθησης των συγκεντρωθέντων, οι  οποίοι σταδιακά απομακρύνθηκαν από την πλ.Ομονοίας.
*Φωτογραφία πρώτης σελίδος: Eurokinissi.