Συνελήφθη γιατί έφτιαξε σελίδα στο Facebook για τον Γέροντα …Παστίτσιο

Ο 27χρονος συνελήφθη γιατί όπως αναφέρεται διαχειριζόταν σελίδα στο Facebook με βλάσφημο και υβριστικό περιεχόμενο για το Γέροντα Παΐσιο και τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό – Το θέμα κατήγγειλε με ερώτηση στην Βουλή η Χρυσή Αυγή την περασμένη Τρίτη – Παγκόσμιο trend στο twitter έγινε το #FreeGeronPastitsios

Την περασμένη Τρίτη, η Χρυσή Αυγή κατέθεσε ερώτηση στην Βουλή για μια  σελίδα στο  Facebook όπου όπως έλεγε έχει δημιουργηθεί προφίλ με την  ονομασία  “ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟΣ/ELDER  PASTITSIOS”. Tην Παρασκευή  συνελήφθη ο δημιουργός της σελίδας…
Η Χρυσή Αυγή έλεγε στην ερώτηση χαρακτηριστικά: “ο χρήστης υβρίζει, ειρωνεύεται και προσπαθεί να  εξευτελίσει την ιερή μορφή της Ελληνορθοδοξίας, τον Γέροντα Παΐσιο.  Ενδεικτικά αναφέρονται αναρτήσεις όπως «Γέρων Παστίτσιος ο  Πατσαφαρίτης», «το νέο θαύμα-τρολιά του Γέροντα στις Σέρρες», καθώς και  πολλές προκλητικές και ανάρμοστες φωτογραφίες.”
Σήμερα, μόλις 4 ημέρες μετά, ανακοινώθηκε ότι η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνέλαβε 27χρονο για κακόβουλη βλασφημία και καθύβριση θρησκευμάτων, μέσω του Facebook.
Ο 27χρονος, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, διαχειριζόταν σελίδα στο Facebook με βλάσφημο και υβριστικό περιεχόμενο για το Γέροντα Παΐσιο και τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό Παράλληλα για το υβριστικό και βλάσφημο περιεχόμενο της  συγκεκριμένης σελίδας, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έγινε αποδέκτης χιλιάδων ηλεκτρονικών καταγγελιών, που προέρχονταν από κατοίκους διάφορων χώρων σε όλο τον κόσμο.
Έτσι, εντοπίστηκαν τα ψηφιακά ίχνη του χρήστη και την Παρασκευή, το πρωί, κλιμάκιο εξειδικευμένων Αξιωματικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησε νομότυπη έρευνα, παρουσία Εισαγγελικού λειτουργού, στο σπίτι του 27χρονου στα Ψαχνά Ευβοίας.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας φορητός υπολογιστής (laptop). Από την επιτόπια αυτοψία στον συγκεκριμένο ηλεκτρονικό υπολογιστή διαπιστώθηκε ότι διαχειριστής της επίμαχης σελίδας ήταν ο 27χρονος, ο οποίος συνελήφθη και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Το γεγονός της σύλληψης του 27χρονου θεωρήθηκε ως κρούσμα λογοκρισίας και ειδικά στο twitter δημιουργήθηκε και hashtag #FreeGeronPastitsios το οποίος πολύ σύντομα έγινε παγκόσμιο trend:

ΔΕΙΤΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΓΙΣΜΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΧΡΗΣΤΩΝ ΣΤΟ TWITTER

Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ :
1) ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
2) ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΘΕΜΑ: «ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΑΠΟ ΧΡΗΣΤΗ TOY FACEBOOK»
Στην ιστοσελίδα www.facebook.com/gerontas.pastitsios έχει δημιουργηθεί προφίλ με την ονομασία “ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟΣ/ELDER PASTITSIOS”, όπου ο χρήστης υβρίζει, ειρωνεύεται και προσπαθεί να εξευτελίσει την ιερή μορφή της Ελληνορθοδοξίας, τον Γέροντα Παΐσιο. Ενδεικτικά αναφέρονται αναρτήσεις όπως «Γέρων Παστίτσιος ο Πατσαφαρίτης», «το νέο θαύμα-τρολιά του Γέροντα στις Σέρρες», καθώς και πολλές προκλητικές και ανάρμοστες φωτογραφίες.
Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί :
1) Έχουν ενημερωθεί σχετικά με την προβολή της εν λόγω ιστοσελίδας στο διαδίκτυο;
2) Θα προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες μέσω της υπηρεσίας δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος για την άμεση αφαίρεση του συγκεκριμένου προφίλ από το διαδίκτυο; Ή μήπως θα συνεχίσουν να κωφεύουν και να ανέχονται τον επονείδιστο αυτό εμπαιγμό του Γέροντα Παΐσιου, όπως ανέχονται την ύπαρξη της ιστοσελίδας του αντιεξουσιαστικού χώρου athens.indymedia.org μέσω της οποίας διαπράττονται επανειλημμένα τα αδικήματα της εξύβρισης, της συκοφαντικής δυσφήμισης, της απειλής και άλλες παράνομες πράξεις;
Αθήνα, 18/09/2012
Ο Ερωτών Βουλευτής
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ
Βουλευτής ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΗΓΗ: NewsIt.gr