Το κλίμα σκανδαλολογίας φοβίζει Μαξίμου – ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

Μεγάλα ερωτήματα για την χρονική στιγμή που εμφανίστηκαν τα “σκάνδαλα” – Φόβοι για προσπάθεια εκμετάλλευσης των φημών από την αντιπολίτευση – Η απαξίωση του συνόλου του πολιτικού συστήματος οδηγεί σε νεο αδιέξοδο – Πυρετώδεις συσκέψεις στα επιτελεία των κομμάτων που συγκυβερνούν

Μέχρι και μια εβδομάδα πριν όλοι τόνιζαν με έμφαση πόσο έχει αλλάξει το κλίμα. Η προσπάθεια και των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης να αλλάξει η εικόνα εκείνων που ασκούν εξουσία τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό φαινόταν να αποδίδει καρπούς.
Στις προτεραιότητες των τριών κομμάτων ήταν, εκτός από τις σκληρές διαπραγματεύσεις με την τρόικα, πως θα έπειθαν τις κοινοβουλευτικές τους ομάδες να δώσουν άλλη μια ευκαιρία στο νυν πολιτικό σύστημα να προσπαθήσει για την ανάκαμψη μέσα από την υπερψήφιση των πολύ σκληρών μέτρων των 11,5 δις.
Και ξαφνικά, μέσα σε λίγα 24ωρα το κλίμα αυτό άλλαξε. Η σκανδαλολογία επέστρεψε δριμύτερη και μάλιστα αγγίζει μέχρι και το τρίτο τη τάξει αξίωμα της χώρας, μέχρι τον Πρόεδρο της Βουλής.
Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των ερευνών που αφορούν σε πολιτικά πρόσωπα, το νοσηρό κλίμα υπερισχύει και προβληματίζει τόσο το Μέγαρο Μαξίμου όσο και τα επιτελεία των άλλων δυο κομμάτων που συγκυβερνούν.
Και τα μεγάλα ζητήματα που είναι ανοικτά αφορούν τους πολίτες, όπως το σύνολο των μέτρων των 11,5 δις και τι θα περιλαμβάνουν μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα μέσα στον κουρνιαχτό που σηκώνει η σκανδαλολογία.
Έντονος προβληματισμός και ανησυχία επικρατεί στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Από το περιβάλλον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου τονίζεται η ανάγκη να υπάρξει διαφάνεια και άμεσες διευκρινίσεις ώστε να υπάρχουν σκιές, ενώ ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης μέσω twitter επισημαίνει ότι όσων τα ονόματα εμπλέκονται πρέπει να παραιτηθούν από τις θέσεις που βρίσκονται.
Ένας άλλος λόγος ανησυχίας, είναι ποιός θα “χρησιμοποιήσει” τις “αποκαλύψεις” έτσι ώστε οι πολίτες να ξεσηκωθούν και πάλι εναντίον του “σάπιου πολιτικού συστήματος”. Και εδώ ο λαϊκισμός θα βρεί εύφορο έδαφος για να φυτρώσει.
Ο ίδιος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μίλησε για “αποσταθεροποιητικό κλίμα την ώρα που η Ελληνική Βουλή καλείται να λάβει καθοριστικές αποφάσεις για το μέλλον της χώρας”.
Η παραφιλολογία δεν έχει προηγούμενο κι ένας μεγάλος αριθμός βουλευτών έχουν ζητήσει ήδη αρμοδίως να δοθούν στην δημοσιότητα όλα τα ονόματα των πολιτικών προσώπων που με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο φέρονται να εμπλέκονται σε υποθέσεις που ερευνά το ΣΔΟΕ, ακόμα κι αν δεν έχουν φτάσει στην Δικαιοσύνη.
Και όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα δεν έχουν ολοκληρωθεί αλλά ταυτόχρονα ο χρόνος πιέζει για να είναι έτοιμο το πακέτο και να παρουσιαστεί στο Εuro Working Group σε μόλις 3 ημέρες από σήμερα: την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου.

ΠΗΓΗ: Newsit.gr