Νέος φόρους για όσους έχουν διαφορά εισοδημάτων-καταθέσεων

Δώδεκα χρόνια πίσω θα πάει ο έλεγχος. Θα κληθούν να πληρώσουν φόρο  όλοι όσοι εντοπιστούν να μην δικαιολογούν από τα δηλωθέντα εισοδήματα τα  ποσά καταθέσεων ή κινήσεων των λογαριασμών τους

Ουσιαστικά μπαίνουν στο στόχαστρο όλοι οι λογαριασμοί που είναι ενεργοί από τον Ιανουάριο του 2000 και μετά.
Σύμφωνα με τη “Ναυτεμπορική” ήδη η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει ζητήσει από τις τράπεζες αναλυτικά στοιχεία φυσικών προσώπων που διαθέτουν ή διέθεταν από την 1η Ιανουαρίου 2000 έως και σήμερα, ατομικά ή κοινά πάσης φύσεως τραπεζικούς λογαριασμούς (εκτός λογαριασμών όψεως) στους οποίους έχει καταγραφεί κίνηση στη διάρκεια ενός έτους πάνω από 300.000 ευρώ, ή αποστολή εμβάσματος στο εξωτερικό άνω των 100.000 ευρώ.
Ετσι, όταν διαπιστώνεται απόκλιση μεταξύ δηλωθέντων εισοδημάτων και καταθέσεων είτε στο εσωτερικό, είτε κεφαλαίων που διοχετεύθηκαν στο εξωτερικό, η ΓΓΠΣ θα εκδίδει εκκαθαριστικό σημείωμα στο οποίο θα καταγράφονται όλα τα δεδομένα και ο φόρος που βεβαιώνεται.
Το εκκαθαριστικό θα αποστέλλεται στο φορολογούμενο με παράλληλη κοινοποίηση τόσο στην αρμόδια περιφερειακή διεύθυνση του ΣΔΟΕ όσο και στην αρμόδια εφορία, ενώ ο υπόχρεος εντός συγκεκριμένης προθεσμίας θα μπορεί να προσκομίσει δικαιολογητικά στοιχεία προκειμένου να αποφύγει τις ποινές.

ΠΗΓΗ: NewsIt.gr