Το μόνο που τον απασχολεί…

Άναψαν οι τηλεφωνικές γραμμές των Μητροπόλεων τις τελευταίες μέρες και εμείς οι νεωκόροι δεν μπορούμε να “βγάλουμε γραμμή”.

Άλλοι συζητούν για τις εκλογές σε Ιερισσό και Πρέβεζα, άλλοι για τα θέματα της Συνόδου της Ιεραρχίας κι άλλοι για τις πρόσφατες τοποθετήσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς…

Η μοναδική Μητρόπολη η οποία “περί άλλα τυρβάζει” είναι η Μητρόπολη Ηλείας.

Εκεί, μαθαίνω, τους απασχολεί μόνο ένα θέμα: Πότε θα αποκτήσει και δεύτερο βοηθό Επίσκοπο ο Σεβασμιώτατος.

Όταν οι αρχιερείς στην “αναγνώριση” του κινητού τους βλέπουν “Ηλείας Γερμανός” ξέρουν εκ των προτέρων το θέμα που τον απασχολεί, λένε.

“Ο κληρικός που προτείνει ο Άγιος αδελφός είναι εξαίρετος. Δεν διαφωνεί κανείς με το πρόσωπο.

Όμως ούτε η ώρα είναι, ούτε και οι εποχές για να κάνουμε Επισκόπους.

Είναι προκλητικό απέναντι στον λαό. Άλλωστε, δεν μπορεί να γεμίζουμε βοηθούς Επισκόπους μία μητρόπολη, επειδή ο Μητροπολίτης υποστηρίζει πως δεν μπορεί να την διαποιμάνει.

Αν δεν μπορεί να παραιτηθεί και να μπει ο καταλληλότερος. Και γιατί όχι και κάποιος από αυτούς που προτείνει ο κ. Γερμανός” εκμυστηρευόταν σε δικούς του ανθρώπους Μητροπολίτης του Λεκανοπεδίου που δεν μασάει τα λόγια του.

Ο συνάδελφος νεωκόρος της Μητρόπολης μου έχει ψιθυρίσει πάντως πως η ιδέα για έναν ακόμη βοηθό Επίσκοπο δεν την είχε μόνος του ο Σεβασμιώτατος.

“Πάντοτε πίσω από τις καλές ιδέες κρύβεται και ένα γυναικείο μυαλό…” μου έλεγε όταν κατάφερε κι αυτός να “βγάλει γραμμή” στο τηλέφωνο και να με ενημερώσει…

ΠΗΓΗ: Romfea.gr