Θύελλα αντιδράσεων για τη λίστα των 36 πολιτικών- ζητούν την επίσημη λίστα

 Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Καρχιμάκης με το εξώδικο ζητά τη λίστα του ΣΔΟΕ αν αυτή υπάρχει καθώς και πληροφορίες σχετικά με το ποιος και με ποια στοιχεία συνέταξε αυτή τη λίστα.

Διαβάστε το εξώδικο του Μ. Καρχιμάκη προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα, τον υπυργό Δικαιοσύνης κ ρουπακιώτη και το ΣΔΟΕ.
Είναι σαφές ότι οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί οφείλουν να ασκούν τις αρμοδιότητες τους στα πλαίσια του Συντάγματος και των Νόμων. Παράλληλα έχουν καθήκον να διαφυλάττουν τις ανθρώπινες αξίες και τα στοιχειώδη συνταγματικά δικαιώματα και ελευθερίες των πολιτών.
Η πολιτική μου διαδρομή είναι διάφανη και τούτο είναι σε όλους γνωστό στη χώρα μας.
Με έκπληξη αλλά και με αγανάκτηση πληροφορήθηκα προσφάτως από τον ημερήσιο τύπο, για την ύπαρξη «Λίστας ΣΔΟΕ» με υπό έλεγχο προσώπων, μεταξύ των οποίων φέρομαι να συγκαταλέγομαι. Με την παρούσα ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΣ ΕΝΤΟΝΩΣ, και με την επιφύλαξη παντός εν γένει δικαιώματός μου, Σας προσκαλώ, ΑΜΕΣΑ, να μου γνωρίσετε:
α.  Εάν όντως υφίσταται τέτοιο δημόσιο έγγραφο, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται  και το πρόσωπό μου. β. Σε περίπτωση υπάρξεώς του να μου χορηγηθεί αυτό άμεσα. γ. Ποίοι και πότε συνέταξαν το έγγραφο αυτό και με βάση ποια στοιχεία ή καταγγελίες.
Σε περίπτωση που δεν μου χορηγηθούν τα ανωτέρω, θα αιτηθώ την χορήγηση αυτών, δια της δικαστικής οδού. Παράλληλα  θα ασκήσω τα κατά Νόμο δικαιώματά μου για την αποκατάσταση της τρωθείσας ανεπανόρθωτα τιμής και υπόληψής μου.
Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής να επιδώσει νομίμως την παρούσα σ’ αυτούς προς τους οποίους απευθύνεται, για να λάβουν αυτοί γνώση και για να επέλθουν οι νόμιμες συνέπειες
“.
Υπενθυμίζεται ότιο ο κ. Καρχιμάκης μίλησε στην εκπομπή του Ν. Ευαγγελάτου ΣΚΑΙ στις 7, την Παρασκευή και ζήτησε  την παραίτηση του επικεφαλής του ΣΔΟΕ γιατί σύμφωνα με τον ίδιο “είναι  ανεπίτρεπτο να σπιλώνονται άνθρωποι που έχουν δώσει μάχες για την  διαφάνεια και δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε να γράφει και να βγάζει στη φόρα  μια λίστα χωρίς να την έχουν ελέγξει”.

Έξαλλος ο Ν. Κακλαμάνης ζήτησε από τον πρωθυπουργό “το κεφάλι” του ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ.

Την παρέμβαση τόσο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ι.Τέντε όσο και του οικονομικού εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη, προκάλεσε η δημοσιοποίηση της λίστας με τα ονόματα πολιτικών που φέρονται να ελέγχονται από το ΣΔΟΕ.
Ο κ. Πεπόνης διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης με διπλή κατεύθυνση. Στόχος είναι να εντοπιστούν οι υπαίτιοι υπάλληλοι της διαρροής του επίμαχου καταλόγου, οι οποίοι κοινοποίησαν υπηρεσιακό έγγραφο που αφορά εν εξελίξει δικαστική έρευνα, αλλά και να αποδοθούν, εφόσον προκύπτουν, ευθύνες για τη δημοσιοποίηση των 36 ονομάτων κατά παράβαση του απορρήτου. Η έρευνα ανατέθηκε στην εισαγγελέα πρωτοδικών Κατ. Αντωνίου.
Ο Νικήτας Κακλαμάνης, μέσω της εκπομπής του Νίκου Ευαγγελάτου ζήτησε απο τον πρωθυπουργό να διώξει τον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ. “Ο Σαμαράς έπρεπε ήδη να έχει στείλει σπίτι του τον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ”, είπε ο βουλευτής της ΝΔ.
Διαβάστε την είδηση
Την παραίτηση του επικεφαλής του ΣΔΟΕ ζήτησε και ο Μιχάλης Καχριμάκης γιατί, όπως είπε  είναι ανεπίτρεπτο να σπιλώνονται άνθρωποι που έχουν δώσει μάχες για την διαφάνεια και δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε να γράφει και να βγάζει στη φόρα μια λίστα χωρίς να την έχουν ελέγξει .
Διαβάστε την είδηση Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, στις 25 Σεπτεμβρίου κοινοποιήθηκε απο την εισαγγελία στην αστυνομία ένταλμα σύλληψης του Ι. Καρούζου για μη απόδοση ΦΠΑ κατα συρροή.

ΠΗΓΗ: NewsIt.gr