Απεργοί κατέλαβαν το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας!

Η ένταση μεταξύ εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και των ΜΑΤ έχει μεταφερθεί αυτήν την ώρα έξω από το κτίριο της ΓΑΔΑ, όπου βρίσκονται οι 150 διαδηλωτές που έχουν συλληφθεί στα επεισόδια του υπουργείου Άμυνας το πρωί. Κατά τη συγκέντρωση συμπαράστασης που πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι συνάδελφοι των συλληφθέντων στα γραφεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να εισβάλει στο κτίριο, ωστόσο με χρήση χημικών απωθήθηκαν από τα ΜΑΤ. Η κατάσταση παραμένει έκρυθμη.

Οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα και πετούν κροτίδες εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ . Στο σημείο έχουν φθάσει και εργαζόμενοι στα ναυπηγεία του Περάματος, ενώ εκεί βρίσκεται και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος και ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος.

«Ή θα επιβιώσουμε όλοι μαζί και θα ξεφύγουμε από αυτήν τη στενωπό ή ως κράτος και ως κοινωνία θα συντριβούμε», δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας με αφορμή τα επεισόδια και καταδίκασε τη στάση βουλευτών που -όπως είπε- ενισχύουν τα άκρα. «Αυτή τη στιγμή της υπαρξιακής αγωνίας βρίσκονται τα άκρα για να δείξουν ότι δεν σέβονται τίποτα», πρόσθεσε.

Τα επεισόδια στο Πεντάγωνο

Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας εισέβαλαν λίγο μετά τις 10 το πρωί οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, οι οποίοι ζητούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Ομάδα εργαζομένων κατάφερε να σπάσει την είσοδο του υπουργείου και να μπει στον προαύλιο χώρο. Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνουν τόσο ισχυρά επεισόδια στο υπουργείο Άμυνας. Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν κατακλύσει τη λεωφόρο Μεσογείων. Οι εργαζόμενοι φωνάζουν σε έξαλλη κατάσταση «Πεινάμε, δεν έχουμε να φάμε, δεν ακούμε τίποτα»!

Ωστόσο, δυνάμεις των ΜΑΤ έσπευσαν στο Πεντάγωνο και με χρήση χημικών επιχείρησαν να καταστείλουν τους διαδηλωτές. Σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια, τραυματισμοί και συλλήψεις. Η ΕΛ.ΑΣ. έλαβε εντολή να εκκενώσει το κτίριο από τους διαδηλώτες και να συλληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι. Τις 150 έφτασαν οι προσαγωγές και οι διαδηλωτές έχουν μεταφερθεί στη ΓΑΔΑ.

Το χρονικό

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος βγήκε λίγο μετά τις 10 το πρωί στο προαύλιο και ζήτησε με ντουντούκα να αποκαρυνθούν οι εργαζόμενοι. Να σημειωθεί ότι υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος βρίσκεται σε επιθεώρηση του στόλου στο Μουσείο Αβέρωφ και επισκέφτηκε σήμερα το κτίριο της Μεσογείων.

Σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια μεταξύ εργαζομένων και ΜΑΤ με ρήψη χημικών. Τέσσερις διαδηλωτές τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Από πλευράς ηγεσίας, ο υφυπουργός κ. Ελευσινιώτης δήλωσε ότι μόλις κατευνάσουν τα πνεύματα προτίθεται να συναντηθεί και να συζητήσει με αντιπροσωπεία εργαζομένων. Υπενθυμίζεται, ότι οι εργαζόμενοι είχαν ραντεβού με την ηγεσία νωρίτερα, ωστόσο δεν έγιναν δεκτοί.

Αυτή την ώρα είναι κλειστή η λεωφόρος Μεσογείων, στο ύψος του Πενταγώνου και στα δύο ρεύματα.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν και στην εκ περιτροπής εργασία που έχει επιβάλει η εργοδοσία, ενώ διεκδικούν δεδουλευμένα έξι μηνών.
Πηγή: Newpost.gr

Σχετικές φωτογραφίες: