Κυπριακός Τύπος, 8 Οκτωβρίου 2012

Οι εξελίξεις στην οικονομία, οι Προεδρικές εκλογές και η συνάντηση Χριστόφια – Μπαρόζο κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του Τύπου σήμερα. Άλλα θέματα είναι η επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα, η υπερπληρότητα στις Κεντρικές Φυλακές και η πορεία δρομέων στις Βρυξέλλες κατόπιν πρόσκλησης της Κυπριακής Προεδρίας.

Η «Αλήθεια», με τίτλο «Πέντε εβδομάδες φαγούρα», αναφέρεται στην οικονομία και γράφει ότι πρώτη φορά συναντάται σήμερα ο ΥΠΟΙΚ με την Τρόικα και πως ορόσημο είναι η 12η Νοεμβρίου. Σε άλλο θέμα γράφει για γυναίκα από το Νεπάλ που έχασε τη ζωή της όταν στην προσπάθεια να αποφύγει σύλληψή της από την Αστυνομία έπεσε από ύψος 13 μέτρων. Αλλού γράφει ότι η κρίση χτυπά και τους φοιτητές, σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου της ΠΟΦΕΝ στην εφημερίδα.

Η «Σημερινή», με τίτλο «Μεγάλο πρόβλημα συσπείρωσης για το ΔΗΚΟ», αναφέρεται στη δημοσκόπηση που αφορά το δεύτερο γύρο των Προεδρικών εκλογών και γράφει ότι τα ποσοστά συσπείρωσης του ΔΗΚΟ με Αναστασιάδη –Μαλά τη δεύτερη Κυριακή φτάνουν το 40% και με Αναστασιάδη – Λιλλήκα στο 30%. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην επίσκεψη για πρώτη φορά στην Αθήνα της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Αγκελα Μέρκελ, ενώ αλλού γράφει για την πορεία για τον καρκίνο του μαστού που πραγματοποίησαν το απόγευμα της Κυριακής στη Λευκωσία φίλοι και υποστηρικτές της Europa Donna Κύπρου.

Ο «Φιλελεύθερος», με τίτλο «Με 2 μνημόνια στους ώμους», γράφει ότι ξαφνικά ο απλός πολίτης βρίσκεται ενώπιον των δύο πακέτων μέτρων, της Τρόικας και της κυβέρνησης, αλλά και για ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών από το Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας για το χρηματοπιστωτικό τομέα. Αλλού γράφει ότι φούλαραν με κρατούμενους οι Κεντρικές Φυλακές, αφού έφτασαν τους 738 με χωρητικότητα τους 400. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε μηχανήματα παρακολούθησης, αξίας700.000 ευρώ που θα χρησιμοποιηθούν μόνο σε δύο κατάδικους τελικά.

Η «Χαραυγή», με τίτλο «Τα είπαν Χριστόφιας – Μπαρόζο»,αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις ευαισθησίες της κυπριακής κοινωνίας στα οικονομικο-εργατικά ζητήματα. Αλλού γράφει ότι χιλιάδες Ισπανοί βρίσκονται στους δρόμους και έπεται γενική απεργία το Νοέμβριο. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στους 300 περίπου δρομείς που ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία της Κυπριακής Προεδρίας και έτρεξαν στις Βρυξέλλες για μια καλύτερη Ευρώπη, όπως είναι και το σύνθημα της Προεδρίας.