Νέες συγκεντρώσεις εργαζομένων στο Σύνταγμα και την Ομόνοια

Με κεντρικό σύνθημα «να καταψηφισθούν τα μέτρα που εξοντώνουν την κοινωνία και την οικονομία», χιλιάδες εργαζομένων πήραν μέρος στην σημερινή συγκέντρωση που διοργάνωσε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα, ενάντια στα προωθούμενα μέτρα και την πολιτική λιτότητας.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο όγκος των συγκεντρωμένων ανήλθε περίπου στις έξι χιλιάδες. Το συλλαλητήριο των εργαζομένων ολοκληρώθηκε ειρηνικά, ενώ μέλη των κύριων συνδικαλιστικών οργανώσεων της χώρας χαιρέτησαν την συγκέντρωση.
«Με μαζικό αγώνα και ειρηνικά συλλαλητήρια οι Έλληνες εργαζόμενοι στέλνουν ένα μήνυμα διαμαρτυρίας στην κυβέρνηση», ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου της ΓΣΕΕ Στάθης Ανέστης και τόνισε πως οι πολιτικές της τρόικας είναι και άδικες και αδιέξοδες. «Όσο συνεχίζονται αυτές οι εμμονές και οι αδιέξοδες πολιτικές, τόσο η κυβέρνηση θα συναντά αγώνες και αντιδράσεις. Καμία απαγόρευση και αυταρχικό μέτρο δεν μπορεί να κάμψει τους αγώνες και τις αντιδράσεις των εργαζομένων».
«Απάνθρωπα και αναποτελεσματικά» χαρακτήρισε τα μέτρα με δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Κώστας Τσικρικάς και κάλεσε τους εργαζόμενους να ανατρέψουν το μνημόνιο και τα μέτρα που απορρέουν από αυτό. Τόνισε πως τα μέτρα διαλύουν και κατεδαφίζουν το κοινωνικό κράτος ενώ τόνισε ότι τα συνδικάτα της Ελλάδας συντονίζουν τη δράση τους με τα συνδικάτα της Ευρώπης, κυρίως του Ευρωπαϊκού Νότου, όπου οι λαοί πλήττονται από τη λιτότητα και οδηγούνται σε οικονομική εξαθλίωση.
«Οι Έλληνες εργαζόμενοι εναντιώνονται στην πολιτική της σκληρής λιτότητας που κατεδαφίζει το κράτος και τις υπηρεσίες του, τα δημόσια αγαθά και οδηγεί σε φτώχια και εξαθλίωση την κοινωνία μας. Ενόψει της επίσκεψης της Καγκελαρίου Μέρκελ, δεν εναντιωνόμαστε στον ίδιο τον Γερμανικό λαό αλλά στις υφεσιακές πολιτικές που επιβάλλει η Γερμανία σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ο Ελληνικός λαός θα παλέψει για μια κοινωνία αλληλεγγύης», δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ.
Η προ-συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ άρχισε στις 6:00μμ στα Προπύλαια, ενώ πλήθος κόσμου συνέχισε να προσέρχεται στο Σύνταγμα έως και τις 7:30μμ. Σύμφωνα με την Αστυνομία δεν σημειώθηκαν επεισόδια ενώ το συλλαλητήριο ολοκληρώθηκε ειρηνικά με μηχανοκίνητη πορεία ομάδας μοτοσυκλετιστών, γύρω από το Σύνταγμα. Κλειστοί παρέμειναν για αρκετή ώρα οι δρόμοι στο κέντρο της πόλης, ενώ αυτή την στιγμή μικρός αριθμός διαδηλωτών βρίσκεται ακόμα συγκεντρωμένος μπροστά από την Βουλή.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ