Αρνείται ειρήνευση η κυβέρνηση της Συρίας

Άλλη μία έκκληση για ειρήνευση απέρριψε επισήμως η κυβέρνηση της Συρίας –αυτή τη φορά από τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών– συντηρώντας το διπλωματικό αδιέξοδο για τον τερματισμό του εμφυλίου.

Καθώς επί του εδάφους οι μάχες συνεχίζονται χωρίς διακοπή, η Συρία παραμένει βυθισμένη στον εμφύλιο και σε ανθρωπιστική κρίση άνευ προηγουμένου.
Εξηγώντας την απόφαση της να απορρίψει τη μονομερή εκεχειρία η κυβέρνηση της Συρίας υποστήριξε ότι προϋπόθεση για κάτι τέτοιο θα ήταν η πλευρά των ανταρτών να συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός εκ των προτέρων.
Επέρριψε δε εκ νέου η συριακή κυβέρνηση την ευθύνη για την κατάσταση στη χώρα σε ξένες χώρες «που έχουν επιρροή στις ένοπλες παρατάξεις» αναφέροντας τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και την Τουρκία. Υπενθυμίζεται ότι η Δαμασκός συστηματικά θεωρεί την εξέγερση στη χώρα εκστρατεία τρομοκρατίας με υποστήριξη από το εξωτερικό.
Ο Μπαν Γκι-Μουν είχε καλέσει την Τρίτη την κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ να κηρύξει μονομερώς εκεχειρία και την αντιπολίτευση να τη σεβαστεί.Πηγή: in.gr