Απεσύρθη το Firefox 16, μία μέρα μετά την κυκλοφορία του!

To Ίδρυμα Mozilla προχώρησε στην ασυνήθιστη κίνηση να σταματήσει τη διάθεση του Firefox 16, μόλις μια μέρα μετά την παρουσίασή του, λόγω κενού ασφάλειας που φαίνεται ότι εντοπίστηκε την τελευταία στιγμή.Αν και δεν έχουν αναφερθεί περιστατικά στα οποία χάκερ αξιοποίησαν την κερκόπορτα στο λογισμικό, οι χρήστες που είχαν προλάβει να κατεβάσουν τη νέα έκδοση, ή είχαν ρυθμίσει το πρόγραμμα να αναβαθμίζεται μόνο του, καλούνται προληπτικά να επιστρέψουν στην έκδοση 15.

Ο διορθωμένος Firefox 16 αναμένεται να κυκλοφορήσει την Πέμπτη.

Το μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα Mozilla περιορίστηκε να αναφέρει ότι το κενό ασφάλειας επιτρέπει «σε κακόβουλους δικτυακούς τόπους να αναγνωρίζουν δυνητικά ποιους δικτυακούς τόπους έχει επισκεφθεί ο χρήστης».

Η έκδοση που αποσύρθηκε μεταξύ άλλων διόρθωνε 24 κενά ασφάλειας που είχαν εντοπιστεί στην έκδοση 15. Τα 21 από αυτά χαρακτηρίζονταν μάλιστα «κρίσιμα».

Παρόλα αυτά, οι χρήστες «μπορούν προληπτικά» να επιστρέψουν στην έκδοση 15.0.1.

Ο Mozilla Firefox χρησιμοποιείται σήμερα από 450 εκατομμύρια χρήστες, σύμφωνα όμως με «διάφορα στοιχεία» που επικαλείται στο BBC έχει πέσει σήμερα στην τρίτη θέση, όσον αφορά το μερίδιο αγοράς σε παγκόσμιο επίπεδο, μετά το Chrome της Google και τον Ιnternet Explorer της Microsoft.

Newsroom ΔΟΛ