Επισήμως τέλος στο σίριαλ των ομογενών “σωτήρων”

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Επειδή, όπως σημειώσαμε σε πρόσφατο άρθρο μας (https://www.panhellenicpost.com/archives/23254) <“..καμία απολύτως αναφορά κάναμε ειδησιογραφικά στην οργάνωση «End National Debt” και στην δήθεν «προσφορά» της να «εξαγοράσει» το δημόσιο χρέος της Ελλάδος, με το ιλιγγιώδες ποσόν των 600  δις. δολαρίων τα οποία υποτίθεται ότι είχε συγκεντρώσει (σε χρεόγραφα, από ταβάθη της Ανατολής!) σε Καναδική Τράπεζα…” όλο τον καιρό που η “είδηση” πρωτοστατούσε στα τηλεοπτικά παράθυρα και στα πρωτοσέλιδα των αθηναϊκών εφημερίδων, δικαιούμαστε σήμερα να δώσουμε έμφαση στο τέλος αυτής της ιστορίας, που, δυστυχώς. εξέθεσε το σύνολό της Ομογένειας.

Όπως, λοιπόν, προκύπτει από το επίσημο πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος, δεν υπάρχουν κατατεθειμένα σε καμία τράπεζα του Καναδά τα περιβόητα 600  δισ. του κ. Σώρρα κα των ομογενών της οργάνωσης End National Debt (END)  των κυρίων Σώρρα και Λαμπράκη, δεν υπάρχουν εταιρείες και μπίζνες και η  υπόθεση της «διάσωσης» της Ελλάδας από το δημόσιο χρέος είναι ανύπαρκτη!
Αυτό είναι το οριστικό πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος για την…. πολύκροτη υπόθεση των 600 δισ. που υποτίθεται ότι κατέθεσε η οργάνωση  END προκειμένου να … απαλλάξει την Ελλάδα από το επαχθές χρέος της.

Οι πρωταγωνιστές του “σίριαλ” σε μέρες “δόξας” από πλευράς δημοσιότητας

Σύμφωνα με το πόρισμα που αποκαλύπτει η εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», η  έρευνα που έγινε από την Τράπεζα της Ελλάδος έδειξε ότι δεν υπήρξε ποτέ  τέτοια κατάθεση σε καμία τράπεζα του Καναδά, ενώ και οι εταιρείες του  κυρίου Σώρρα είναι… αέρας κοπανιστός.
Ειδικότερα, στο πόρισμα αναφέρεται επί λέξη πως η έρευνα για τα έδειξε πως «πρόκειται περί απάτης». Κι αυτό γιατί:

• Οι εταιρείες που αναφέρουν οι «εκπρόσωποι» της END στις δηλώσεις και  στα «έγγραφα» που έχουν εμφανίσει (Federal Stock Transfer, Woodridge  Ontario, Federal Funding και Diamond & Diamond) δεν υπάρχουν και δεν  είναι καταχωρημένες σε καμία τραπεζική επετηρίδα.
• Η οργάνωση END είναι επίσης ανύπαρκτη. Μοναδική αναφορά της γίνεται σε  πληρωμένη διαφήμιση στο δίκτυο CNW Canada Newswire ως ΜΚΟ με ιδρυτικό  μέλος τον Αρτέμιο Σώρρα, πρόεδρο τον Μανώλη Λαμπράκη και τον Antony  Diamont ως «διευθυντή» του γραφείου Καναδά!
• Οι αναφορές που υπάρχουν στο διαδίκτυο για την Diamond & Diamond  Merchant Banking Group δείχνουν ότι πρόκειται για εταιρεία-απάτη ενώ  εκκρεμεί εις βάρος της προσωρινή εντολή της αρμόδιας αρχής Ontario  Securities Commission.
• Τέλος, στην αναφερόμενη διεύθυνση της Federal Stock Transfer &  Custody Agents που υποτίθεται ότι εγγυάται την καταβολή των 600 δισ.  δολαρίων υπάρχει απλώς ένα συγκρότημα με εστιατόρια και καφετέριες.
• Με δήλωσή του, ο υπεύθυνος Τύπου της Τράπεζας του Μόντρεαλ, Ραλφ  Μαράνκα, διαψεύδει ότι έχει γίνει κατάθεση 600 δισ. δολαρίων σε CDRS  (κηδεμονευόμενες καταθετικές αποδείξεις) με αντίκρυσμα αμερικάνικα  ομόλογα ίδιου ύψους όπως υποστήριξε ο άφαντος πλέον Μανώλης Λαμπράκης:  «Τα δημοσιεύματα περί κατάθεσης 600 δισ. δολαρίων στην BMΟ (Bank of  Montreal) δεν είναι αξιόπιστα», σημειώνει ο κ. Μαράνκα.

Στο σημείο αυτό, θα μας επιτραπεί να επαναλάβουμε το άρθρο μας -το μόνο γραπτό μας για όλη αυτή την ιστορία, όπως δημοσιεύθηκε στην ΡΗΡ προ αρκετών ημερών:

 Η κρίση, οι “σωτήρες” και τα ΜΜΕ στην Ελλάδα

Posted about 10 days ago | 1 comment

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Θεωρούμε βέβαιο πως οι ομογενείς αγνώστες της ΡΗΡ στις περίπου 55 χώρες όπου διαβάζεται η ιστοσελίδα μας, θα πρόσεξαν ότι καμία απολύτως αναφορά κάναμε ειδησιογραφικά στην οργάνωση «End National Debt” και στην δήθεν «προσφορά» της να «εξαγοράσει» το δημόσιο χρέος της Ελλάδος, με το ιλιγγιώδες ποσόν των 600  δις. δολαρίων τα οποία υποτίθεται ότι είχε συγκεντρώσει (σε χρεόγραφα, από ταβάθη της Ανατολής!) σε Καναδική Τράπεζα.

Η στάση μας αυτή ήταν συνειδητή. Πρώτον διότι εξ αρχής είπαμε ότι θα αναφέρουμε μόνον γεγονότα. Και δεύτερον, διότι η εμπειρία μάς έχει διδάξει ότι τέτοιες ιστορίες «είναι πολύ καλές για να είναι αληθινές». Επισημαίνουμε το ζήτημα και δεν θα επανέλθουμε.

Το σύνολο, σχεδόν, του ηλεκτρονικού και τηλεοπτικού ελληνικού Τύπου, των εντύπων εφημερίδων μη εξαιρουμένων, καθώς και ορισμένων ομογενειακών, ασχολήθηκαν και εξακολουθούν, δυστυχώς, να απασχολούνται με το θέμα αυτό, που -κατά τον επιεικέστερο χαρακτηρισμό- στερείται κάθε σοβαρότητας.

Σε αντίθεση, για να επισημάνουμε το παράλογο μέσα στο οποίο κινείται η γενέτειρα της κρίσης, όταν έφθασαν στην Αθήνα πρόσφατα ορισμένοι από τους σημαντικότερους και πλουσιότερους ομογενείς, όπως π.χ. Τζον Κάλαμος, Τζον Κατσιματίδης μαζί και ο Στιβ Φόρμπς – κύριος ομιλητής στο «1ο Greek Power Summit: Helping Greece Rebuild» στις 14 και 15 Ιουνίου, στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία»-, ελάχιστοι δημοσιογράφοι (πλην του χορηγού επικοινωνίας που ήταν «Το Βήμα»)  και ακόμη λιγότεροι επίσημοι πήγαν να τους ακούσουν και να «σχεδιάσουν» τη σωτηρία της πατρίδος!

Η ΡΗΡ, χωρίς να διεκδικεί δάφνες, είχε εγκαίρως προειδοποιήσει σε άρθρο της τους κινδύνους που συνεπάγεται η ασυντόνιστη,  ανοργάνωτη και μοναχική πορεία ορισμένων ομογενών να προσφέρουν στην Ελλάδα είτε γεύματα, είτε ρουχισμό είτε ακόμη και χρήματα.

Είχαμε γράψει πως ανεξάρτητα από το «φτωχό» αποτέλεσμα των μεμονωμένων προσφορών, εγκυμονούνται κίνδυνοι  διάφοροι επιπόλαιοι τύποι να θελήσουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις (η αθωότερη εκδοχή)…

Στο πλαίσιο αυτό, είχαμε επικροτήσει την ενέργεια του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου να προκαλέσει σύσκεψη στην Αρχιεπισκοπή ακριβώς για τον συντονισμό της δράσης της ομογένειας. Μια ενέργεια η οποία, δυστυχώς, έμεινε δίχως συνέχεια…

Αλλά, από την εθελοντική, αυθόρμητη έστω και περιορισμένης αποδοτικότητας πρωτοβουλία ορισμένων ομογενών μας μέχρι τα παραμύθια της Χαλιμάς των σύγχρονων Αλί Μπαμπά, τα πράγματα διαφέρουν.

Για να σκεφθείτε τον παραλογισμό ή παροξυσμό από τον οποίο κατελήφθησαν ορισμένα «πρωϊνάδικα» στην TV, και εν γένει τα  ελληνικά ΜΜΕ, θα παραθέσουμε τρία  πρωτοσέλιδα της ίδιας εφημερίδας , της Δευτέρας, Τρίτης και Τετάρτης, 2,3 και 4 Οκτωβρίου 2012 αντίστοιχα:

1ο πρωτοσέλιδος τίτλος: Ο Πρωθυπουργός να δει αμέσως τους Ομογενείς. 2ος , επίσης πρωτοδσέλιδος τίτλος, την επόμενη ημέρα, στην ίδια εφημερίδα: Αφού ο πρωθυπουργός αρνείται να δει τους ομογενείς, να τους δεχθεί  ο Αρχιεπίσκοπος. Και ο τρίτος, πάντα πρωτοσέλιδος τίτλος, και πάντα στην ίδια εφημερίδα, την άλλη, πάλι, ημέρα: Να επέμβει ο εισαγγελέας για τους Ομογενείς!

Η Ελλάδα έχει ανάγκη την Ομογένεια.  Η Ομογένεια, έχει χρέος να νοιάζεται για την γενέτειρα. Κανείς, όμως, δεν έχει δικαίωμα να ακροβατεί μεταξύ σοβαρότητας και γελοιότητας προσφέροντας «λύσεις» δελεαστικές πλην, όμως, ουτοπικές και ανέφικτες.

Και, κυρίως, η Ελλάδα, τούτες τις κρίσιμες ώρες, έχει ανάγκη από σοβαρά και υπεύθυνα ΜΜΕ.