9ο Φεστιβάλ Θεσσαλών Ευρώπης στη Νυρεμβέργη Γερμανίας

Αφιερωμένο στους ξένους Ακαδημαϊκούς ερευνητές της Θεσσαλίας
Η Ομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλόγων Γερμανίας και άλλων κρατών Ευρώπης «ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ» α.Σ. και ο Θεσσαλικός Σύλλογος Νυρεμβέργης και περιχώρων «ΜΕΤΕΩΡΑ» με τη συμμετοχή των Συλλόγων-Μελών (Μονάχου, Ντύσσελντορφ, Βισμπάντεν, Ελβετία, Σβάινφουρτ, Βερολίνο, Γκύτερσλο, Μπίλεφελντ και Κολωνία) διοργανώνουν το 9ο Φεστιβάλ Θεσσαλών Ευρώπης στη Νυρεμβέργη το Σάββατο 30 Μαρτίου 2013.
Πρόκειται για την επόμενη μεγάλη εκδήλωση της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης κατά την οποία οι Θεσσαλοί θα συμμετέχουν όλοι μαζί σε ένα τρικούβερτο παραδοσιακό γλέντι.
Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

9ο Φεστιβάλ Θεσσαλών Ευρώπης στη Νυρεμβέργη

Eventhalle Gartenstadt, Buchenschlag 1, 90469 Nürnberg

Το πολιτιστικό γεγονός θα αρχίσει το Σάββατο 30 Μαρτίου 2013 με μια ειδική εορταστική εκδήλωση, όπου θα βραβευτούν ξένοι Ακαδημαϊκοί μεγάλων πανεπιστημίων και ερευνητές γνωστών ερευνητικών κέντρων της Ευρώπης που αφιέρωσαν αποκλειστικά την επιστημονική τους έρευνα στη ΘΕΣΣΑΛΙΑ.
Το πρόγραμμα θα συνεχίσει με το εορταστικό μέρος όπου οι Σύλλογοι-Μέλη της Ομοσπονδίας θα παρουσιάσουν με τα χορευτικά τους παραδοσιακούς θεσσαλικούς χορούς και όχι μόνο. Στόχος του 9ου Φεστιβάλ Θεσσαλών είναι α) η σύσφιξη σχέσεων μεταξύ των Ομογενών και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ιδιαίτερα η γνωριμία της θεσσαλικής νεολαίας της Ευρώπης, β) η ενημέρωση για την ανάπτυξη, το μέλλον της ιδιαίτερης πατρίδας μας της Θεσσαλίας, γ) οι τρόποι συνεργασίας των Θεσσαλών Ομογενών με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και δ) ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα.
Το αναλυτικό πολιτιστικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί στο διαδίκτυο www.tsitsanis.de
    Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος   Ο Α’  Γραμματέας

Διαμαντής Γκίκας           Ιωάννης Κίτσιος

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε